Upp till bevis!

För att Umeå kommun ska klara äldreomsorgen behövs det tillföras mera resurser. Självklart behövs det statliga medel, men det går inte heller bara att skylla på att regeringen inte tillför pengar. De styrande i Umeå måste också bli bättre på att prioritera inom den befintliga budgeten och tyvärr väljer man där att inte prioritera vårdpersonalen. I juni kommer vi att ta nästa budget och då är det upp till bevis för de styrande partierna. Förra gången vi tog budgeten var det vi Liberaler som satsade mest av alla partier i kommunen. Om man jämför med den styrande minoriteten, så ville vi då liberaler öka budgetarna för individ- och familjenämnden med 57 mkr och äldrenämnden med 33 mkr. Tyvärr fick vi inte bifall till det och den styrande minoriteten Socialdemokraterna och Miljöpartiet valde andra prioriteringar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.