Kommer bli negativa effekter

Årets budgetberedning för Umeå kommun har startat och i juni skall budgeten fastställas. Pandemin gör att de ekonomiska förutsättningarna är extremt svåra att förutspå och det kommer att ta en lång tid tills läget blir någorlunda normalt. Som det ser ut nu så verkar kommunen ha klarat sig någorlunda bra och statsbidragen har varit välbehövliga. Men vi måste vara beredda på att det kommer bli negativa effekter av pandemin. Något som kommer att påverka kommuns ekonomi i framtiden är vår starka befolkningsutveckling som kommer att innebära stora investeringsbehov. Kommunens stora låneskuld är en annan stor utmaning i kommunen. Från Liberalernas sida så kommer vi som vanligt i vårt budgetförslag att fokusera på välfärdsnämnderna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.