det är över

Recept: Hemmagjord glass!

Av , , 2 kommentarer 0

Hello!

Tänkte bjuda på ett smått magiskt recept nu till helgen. Som vanligt så lägger jag ut sådär 90% desserter och fortsätter så! Vardagslyx eller bjud dessert till helgen den här funkar alltid med det finns ett litet krux. Man måste ha en glassmaskin. Har du det inte? Köp en och börja frossa som oss andra välmående personer.

Jag har en phillips som fungerar strålande!

 Grundreceptet är en riktigt bra grund och följder du det så kan du bara smaka av med nästan vad som helst. Våga prova saker du annars ställer dig lite frågande till.

Det ska vara lite kul och spännande att laga mat!

Grundrecept hemmagjord glass
3 äggulor
100 gram socker
10 gram vaniljsocker
2,5 dl mjölk
2 dl vispgrädde
 Vispa äggulor, socker och vaniljsocker "pösigt". Rör ner mjölken och blanda om ordentligt. Vispa grädden ganska hårt och vänd ner tillsammans med äggblandningen. Kör i glassmaskinen ca 40 minuter.

Nu till min favorit smak!

Finhacka Geisha och kör i en hel dl cointreau. Tänk på att det kan göra att glassen blir något lösare än vanligt så låt den gärna ligga i frysen någon timma eller se till att servera på direkten. För das kinder så föreslår jag helt enkelt att man bara byter ut den lite vuxna drycken mot något som passar bättre för barn ex. Apelsin juice.

 
Lycka till!

Time to give back!

Av , , Bli först att kommentera 2

Alla har vi något vi brinner lite extra för. Något som vi är stolta över helt enkelt. Jag är en fantastiskt trogen blodgivare.! Många av mina vänner gick på krogen på 18års dagen. Jag gick på blodcentralen. Jag älskar tanken när jag tänker tillbaka på det. Bara tanken på att någon skulle få sämre vård bara för att någon annan väljer att sitta hemma gör mig egentligen helt förtvivlad.

Egentligen tycker jag att det ska vara lag på att alla ska ge blod. Hur ska man annars kunna sitta och förvänta sig att någon annan ska lämna när man själv inte gör det. Ev att en lag är lite överdrivet men absolut ska dom som lämnar få förtur. Det är för mig en självklarhet. Sluta sitt hemma och tyck synd om dig själv och ge tillbaka.!

Personalen på blodcentralen vill jag bara nämna också. Dom är otroligt kunniga och svarar på alla möjliga frågor från allt dom borde kunna till de som är helt bortom deras kunskap. Dom är fantastiskt trevlig och man blir bara glad av att se dom!

Dumt av mig att gå på så aggresivt när jag ska få folk att lämna blod. haha. Jaadu Jag och Jocke ska dit imorgon i alla fall.

 

 

Recept: Världens godaste sallad^

Av , , 1 kommentar 0

Ett stulet recept från min vän Matilda.. som i sin tur stal det från Leila till vis del.. Lite försvenskat men i vårt hus är det här något av en favorit till grillat. Vad beror det på då. motiveringen lyder:
 
En ljummen smakfull berg&dalbana med krispigga grönsaker väldoftande örter och krämig chevré. 

Haha näe! Skämt och sido.. Något som alla gillar. Från unga till dom som är något äldre. Har även bjudit ett par personen på salladen som inte är så mycket för chevré med ett mycket  lyckat resultat.

Here we go:

1påse Ruccola
200g Palsternacka
200g Morot
200g Potatis/Kålrot
1st Granatäpple
150g Chevré
0,5dl Honung
1burk konserverade aprikoser/persikor
Färsk Bladpersilja ev, rosmarin

Så.. Hur gör man?
Skala och skär stavar av grönsakerna. Gärna mindre bitar. Sedan är det bara att köra in dom i ugnen på en ugnsplåt med lite olja och salt&peppar. 200gr ca 15min beroende på hur stora du gjorde grönsakerna.

Under tiden så sköljes ruccolan noga! Jord i maten är en mindre skandal. Sedan så är det bara att tärna ner frukten, plocka persiljan ev finhacka  rosmarin och mosa sönder osten
Sedan direkt när du tar ut grönsakerna blandar du bara i ruccolan, frukten, örterna och slutligen chevrén på ett stort fat.

Avsluta med att slå ut granatäppelkärnorna och ringla honungen över salladen. Vill du passade det även bra att avsluta med lite balsamico.

Ett rätt som inte bara är god utan fantastisk att bara se på så helt klart en favorit att bjuda släckt och vänner på! Våga prova.

Svamp på vintern?

Av , , Bli först att kommentera 2

Jag som är hobbykock och min vän Jocke som gärna lär sig nya grejer brukar testa varandra då och då. Idag frågade jag Jocke hur man gör dom man vill spara svampen man plockat på sommaren på vintern.

Jag ser hur Jocke funderar så det knakar och efter ett tag säger han: "Man hackar ner den jätte jätte mycket och sedan använder man den som en krydda!"

Han ser att jag håller på att explodera av skratt och då snabbar han sig för att rädda situationen och säger: "Nej nej! Man lägger dom i en stor skål med vatten och låter dom ligga där." Haha! Jag säger bara: Precis! shit va du kan Jocke 😉

Kul!

Av , , Bli först att kommentera 0

Det fanns en tid då folk hörde av sig. Då folk brydde sig om det man sa till dom. Nu säger dom bara "det har jag redan läst i din blogg".. Om det ser ut så här nu vill jag inte veta hur det kommer vara om ett par år haha. Vi kanske tomt går bakåt i tiden?

Time to be King!

Av , , Bli först att kommentera 2

HelloHejsan

Hade en helg som tärde fantastiskt mycket på kropp och själ. Jag är otroligt sliten så jag tänkte berätta om en sann historia från när jag var på Gran Canaria. Som vanligt bjuder jag lite för mycket på mig själv men vafan.

Jag hade just kommit mig igenom hög säsongen men det var fortfarande massor att göra i bamseklubben. Vi hade sjukt mycket barn i bamseklubben. Runt 60 i veckan. Ni förstår inte hur det är att lära sig 60 nya namn varje vecka haha. Hur som helst så fick man nya förkylningar och virus mest hela tiden så man lärde sig att leva med det.

Efter ett tag tog all energi semester och kvar blev säcken med potatis vid namn Pelle. Jag orkade inte med någonting och alla i vårt team fick bronkithosta. Vi lät med andra ord som ett härligt gäng 90åringar. Då tillslut gick jag till doktorn och han kollade, klämde och funderade.

Jag tror det kan ha varit så att denna svenska doktor hade varit lite för länge för han berättade en historia om när någon fick nobel-priset i medicin för sin forskning om C-vitamin. Och så skrev han ut recept belagd c-vitamin åt mig mot mina virus haha.

Det roliga med detta är bara det av alla i mitt team som gick det med allt från vrickade fötter till infektioner fick C-vitamin det var bara hans grej. Haha

Hur som helst. Till poängen! Jag var hos han där och jag ligger helt trasig på en sån säng med papper på och hostar som en 60årig rökare. Han funderar och säger. Du skulle ju kunna tappa lite vikt. Haha.! Jag är för slut för att ens reagera och säger bara att det är klart att det skulle vara trevligt.

Vi pratar inte mer om det på att tag. Vi sätter oss efter undersökningen och han kollar mig in i ögonen och säger. Det är dags för dej att bli ett lejon! Jag fattar ingenting.
Jasså? hur menar du nu?

Joo.
hittills har du varit en antilop hela ditt liv. bara stått där. ätit och ätit..
"tyst i några sekunder"
Och sedan säger han igen. ätit och ätit… Vid det här laget så var jag bredd att kolla om jag kunde spruta ut spindelväv likt spindelmannen bara för att få tyst på honom men jag fortsatte lyssna.

Hon fortsätter.. Du måste leva dig in i djuren. Nu Antilop Snart Lejon. Vid det här laget slutade han prata i gåtor.. och förklarade. En antilop står bara och äter hela dagarna.. gnager på gräset och har inget annat för sig. Men tänker du på ett Lejon. Dom äter kött. Och ett lejon äter bara 1-2 gånger i veckan och klarar sig bra på det.

Då klickar det! han vill att jag ska börja äta GI haha. Om han bara kunde sagt de på en gång. Jag säger att jag ska fundera på det och springer där i från. Det är inte lätt alltid haha. Men en dag ska jag förvandlas till ett lejon! 😉