Jag måste få berätta…!

Jag är lycklig. Inte euforiskt "å vad det bara händer bra saker". Bara lycklig. Ni vet sådär att jag bara skulle kunna sitta i ett tomt rum och ändå må bara bra. Livet är inte lätt, men fantastiskt. För ett antal år sedan drömde jag om att må så.

Igen, jag är inte perfekt på det sättet att jag är bäst på alla sätt. Jag är perfekt med att jag är den jag är, med bra och dåliga sidor, med framgångar och misstag, med en vilja att lära mig. Och mitt liv har varken varit eller är lätt. Toppar och dalar som värsta berg-och-dalbanan. MEN. Jag har inte bara lärt mig att ett glas inte är halvtomt utan halvfullt, jag har lärt mig att vara tacksam för att jag har ett glas och att det finns nåt i det. Jag har lärt mig att dansa när det regnar.

Och dessutom vill jag säga, det har varit en lång resa för mig. Avfärda inte det jag skriver för att det låter som att jag svävar på rosa moln. Det gör jag inte. Jag går igenom en tid av prövningar nu angående saker som jag borde ha lärt mig läxan kring för flera omgångar sedan. Men jag är stabil och min grund är trygg. Det är det som är skillnaden.

(Sen har också solen lyst och bränt min hud samt att sonen haft sin första sleep-over här hemma med besök på Äventyrslekparken vid Nydalasjön, så okej, liiiite eufori finns det också ;-p)

Hur mår ni? Hur tänker ni kring livet? Jag vill gärna veta 🙂

 

Etiketter: , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Daniel Olsson

  Min syn på livet är att ta varje dag som den kommer och göra det bästa jag kan av den, både för mig själv och för mina medmänniskor. Vissa dagar mår man bra, andra mår man sämre, det är en del av livet, och det är inget fel i att ha sämre dagar. Man kan inte alltid vara på topp. Dessutom, hur skulle man kunna uppskatta glädje utan sorg?

  Livet handlar inte om hur många dagar du lever, utan om vad du gör med de dagar som du lever. Det är det som är det viktiga, i alla fall för mig.

  Jag har för övrigt aldrig avfärdat något/några av dina inlägg, och jag hoppas inte att andra gör det heller. Du skriver alltid på ett sätt som känns öppet och hjärtligt, oavsett vad det handlar om, det är därför jag läser din blogg.

 2. Maja Larsson

  Svar till Daniel Olsson (2012-05-28 17:59)
  Tack för dina kommentarer! Det jag menade med att inte avfärda var egentligen bara att ibland när man tycker att allt är skit i livet är det enklast att avfärda människor som pratar om att det kan bli bättre. Det är mänskligt tror jag 🙂

 3. Daniel Olsson

  Jo, jag håller med dig. Visst är det mänskligt. Och som jag sa, de dagar man mår dåligt, måste man faktiskt få må dåligt. Det är (för mig) en del av läkeprocessen (eller vad man nu ska kalla det) för att kommande dagar ska bli bättre. Att bara kapsla in de dåliga känslorna och låtsas som ingenting kan leda till betydligt jobbigare konsekvenser.

  Nåväl, jag bryter här, innan den här kommentaren skenar iväg (som flera andra jag skrivit)… 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.