Så sorgliga svenskar är.

Jahapp. Då kom den. Den allra första ordentliga brännan. Aj. Att sola på stranden är icket att leka med, speciellt inte när man låter saltvattnet torka i solen. Jag är jätteröd på mitt vanliga ställe, bröstet. Jag hade gärna visat på bild men det är svårt att ta det kortet utan att det ser ut som att jag bara tagit på klyftan :p

Men vet ni vad jag tänkte på när jag låg där på stranden? Jag är i Spanien rent fysiskt. Men inte är jag i Spanien rent kulturellt, traditionsenligt, språkmässigt osv. På stranden var det nog minst 75 procent svensktalande människor. Så många människor som klagar på invandrarna i Sverige för att de varken lär sig vårt språk eller anammar våra seder. Ja, till och med på att de bara umgås med varandra och bor på samma ställen.

Jag tycker att ni är sorgliga. Har ni någonsin varit utanför Sveriges gränser? Vet ni att det finns människor här som lever på att svenskar gör exakt sådär? Pappa till exempel jobbar på Tandläkeriet, det klingar väl spanskt? Tror ni att det är spanjorerna som går dit för att de vill ha exotisk och fantastisk svensk tandvård? Inte direkt. Vet ni att det finns svenskar här som enbart äter på svenska restauranger med svensk mat? Svenskar här dras till varandra och umgås. Och bor på samma ställen.

Det är så människor funkar. Jag säger absolut inte att det är fel. Eller rätt. Det är tryggt. Det är bekvämt. Det är hemma, fast på en annan plats. I Sverige sitter vi på våra höga hästar och tror oss vara bättre än hela världen. Det är mycket som är bra i Sverige, självklart. Men att vi ska hålla på och kasta skit om saker utan att se oss i spegeln först? Sorgligt. Så så sorgligt.

Och när jag liks är igång, på stranden ser man hundratals tjejer, kvinnor och damer som likagärna kunde gå nakna, världens minsta bikinis, topless, string osv. Hur kan vi tycka det är så okej när en annan kvinna inte får välja att täcka sina mest värdefulla attribut med islamisk klädsel? Om en muslimsk tjej i Sverige tar av sig sin slöja för att hon inte orkar stå emot den diskriminering hon utsätts för i Sverige, hur kan nån säga att det inte är samma förtryck som hon ska "räddas" ifrån? Än en gång, sorgligt. Vad ger oss den rätten?

Det här är ämnen jag brinner som starkast för, har alltid gjort, så jag skulle kunna rabbla saker hur länge som helst. Jag ska inte. Men öppna dina ögon för guds skull! Hur var det nu de avslutade låten? "Stolt för att va svensk, men skäms för att va svenne".