Är du öppen?

På senaste tiden har jag laddat hem maaaaassor med nya appar till telefonen. Många av de handlar om träningen, som Nike+ training, iFitness Pro, Daglig Yoga. Eller spel, som Wordfeud (ungefär tredje gången). Eller 50languages där man kan lära sig språk. Massor av språk, troligen ca 50 :p

Bilden ovanför däremot kommer inte från någon av de nämnda apparna utan från en som heter Visdom. Namnet avslöjar rätt mycket, men jag kan ändå säga att jag tror det är mer än tusen citat från olika kända personer, som Einstein, JFK, Nietsche, Buddha osv.

Jag finner den här texten lite extra fascinerande. Har ni tänkt på att alla människor vi möter har något att lära oss? Till och med de människor vi inte gillar eller som sårar oss. Varje människa vi möter bidrar till någon sorts utveckling av oss själva. Varje människa vi möter ger oss ett val egentligen, valet att antingen byta väg eller fortsätta. Men det kräver ju förstås att vi är medvetna och öppna för det nya. And you know, a mind is like a parachute, it doesn’t work unless it’s open 😉

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

  1. Helena Nilsson Springare

    Det jag har märkt under de senaste åren är att det är människor man absolut inte kommer överrens med eller som man grälar hiskeligt med, är just dem som bidrar mest till ens egen personliga utveckling!

  2. Maja Larsson

    Svar till Helena Nilsson Springare (2012-07-29 10:36)
    Ja eller hur. För de får dig att omvärdera. Samma sak med jobbiga tider och krisartade situationer. När allt är bra flyter man med, när allt inte är bra reflekterar man och utvecklas av det.

    Tack för din tänkvärda kommentar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.