Att leva som man lär.

"The past is gone, the future is not yet here, and if we do not go back to ourselves in the present moment, we cannot be in touch with life" – Thich Nhat Hanh

Tänk vad mycket människor i vår värld som har sagt kloka saker. Ibland brukar jag undra om de verkligen levde som de lärde. Nångång ska jag nog ta reda på det. Själv vet man ju faktiskt hur det kan bli när man nånstans vet vad som är rätt fast coulda, shoulda, woulda ställer till det.

Att leva som man lär är inte alltid det lättaste. Att säga och tänka kloka saker är ganska enkelt (relativt), men när man sedan ska utföra en gärning är det inte bara logiken som ska fungera. Känslorna kommer in i bilden och myntet ska sedan vändas flera gånger. Ja, det är mycket som ska vägas in. Det är väl även därför det är enklare att råda någon annan med direkta kloka svar, medan man själv tänker över något till förbannelse innan man agerar.

Men som citatet säger där ovan. I varje ögonblick behöver man gå tillbaka till sig själv och bara vara. Och känna. Är det inte ändå så att man i en svår situation vet vad man borde göra, men hoppet, hjärtat, känslan, tron osv gör det hela svårt.

Tack för att ni läser! Jag önskar er alla en underbar dag! 🙂

En kommentar

  1. Daniel Olsson

    I riktigt svåra situationer så tror jag att man omedvetet följer den väg man ser som den rätta, det är i alla fall min erfarenhet. När personer i ens närhet drabbats av akut sjukdom har man agerat precis som man säger till andra att de ska göra. När man ställs inför ett kritiskt val så har man följt sina tankar och faktiskt valt ”rätt” (för det mesta, ibland vet man ju inte alls vad som är rätt, och då blir det ju en chansning).

    Men som sagt, det beror nog väldigt mycket på situationen. Vardagssituationer är nog väldigt lätta att överanalysera innan man fattar ett beslut om vad man ska göra, och ändå är det inte alls säkert att det var ett bra beslut man tog.

    Man kanske skulle må bra av att följa sin första spontana tanke lite oftare?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.