De är vad vi alla borde vara.

Att ha frågvisa barn är nog troligen en av de mest lärorika saker man kan ha i livet. Speciellt om man uppfostrats i andan "if you don’t know it, find out". Allt det här innebär ju att jag antingen kan eller måste söka reda på svaren till hans frågor.

Det finns också en annan dimension till allt det här. Precis som en inskolning på jobbet och den personens frågor får en att tänka efter vad man egentligen gör, så kan hans frågor få mig att tänka efter vad som egentligen sker. Ja, han får mig att reflektera över nuet.

Som till exempel imorse, när han beklagade sig över att det var lasagne i skolmatsalen. För det första håller det mitt sinne öppet för egentligen kan jag inte för mitt liv begripa hur någon kan tycka min älsklingsrätt är dålig 😉 För det andra så fick vi ju prata om varför vi faktiskt betalar den där skit-skatten som drar nästan halva lönen. Och att det finns andra länder där de inte alls får någon mat till lunch på skolan och att därför vissa barn får bara mackor med sig. (Men nej, jag lade inte fram det exaaaaakt sådär om "skit-skatten". :p)

Barn är det mest fantastiska som finns. Jag älskar att umgås med min son. Hans öppna sinne fascinerar mig. Och lär mig extremt mycket varje dag. Tänk att det finns de som ser ner på dessa fantastiska små liv, bara för att de levt lite länge. De är vad vi alla borde vara.

Och att tänka sig att det finns människor som skadar dem. Idioti. Äckligt.

En kommentar

  1. Lisa Israelsson

    Det är underbart med barn och deras frågvishet! Man lär sig så mkt av sina barn pga deras frågvishet! Och man upptäcker så mkt när man har barn med sig! Saker som vi tar förgivna och aldrig tänker på, upptäckter dom och frågar och undrar en massa saker!
    Det är underbart! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.