Sonen lagade middag idag :)

Jisses amalia! Vad vore jag utan min älskade gosse? 🙂 Jag hade bestämt att vi skulle äta rester. Febern har tagit precis alla mina krafter och att värma mat i micron kändes som något jag möjligen skulle orka.

Sonen börjar dock vara trött på rester. Jag förstår honom. Inte är det speciellt kul att leva med en mamma som inte har någon ork. Han hade bestämt att han ville ha Kinesisk äggnudelsoppa och sa:

-"Men mamma, jag kan göra det. Jag kan handla också".

Efter att jag berättat vad han gav sig in på och han ändå ville göra det, skrev han handlingslista utifrån receptet, skötte handlingen på COOP helt själv (jag betalade bara) och sen satte han igång i köket.

Efter ett litet missöde då det var vatten över hela köket och några frågor, var maten snabbt klar. Och fantastiskt gott! Dessutom gjorde han också omelettrullar med gräslök till.

Nu har jag tackat honom så han är alldeles trött på mig. Men det struntar jag i, för det är han då absolut värd! 🙂

Kinesisk äggnudelsoppa med omelettrullar

2 knippor salladslök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
175 g kokt skinka  i skivor
300 g äggnudlar
drygt 1 liter hönsbuljong

Skiva salladslöken på snedden i 3-4 cm långa bitar; hacka vitlöken. Fräs löken i olja i en panna tills den mjuknar, lägg i strimlad skinka och rör om. Häll på hönsbuljong, koka upp och lägg i nudlarna. Koka 5-7 minuter tills nudlarna är mjuka.

Omelettrullarna innehåller: 4 ägg, 1 paket gräslök, salt och peppar. Steks på en sida, ska vara tunt. Låt svalna lite och rulla sedan till en rulle, skär i skivor och servera ovanpå soppan.

Mums!

Etiketter: , ,

6 kommentarer

 1. Maja Larsson

  Svar till Daniel Olsson (2012-09-27 21:33)
  Jag känner nog inte riktigt att poängen gick fram :/ kanske var jag för febertrött för att orka lyssna ordentligt. Den var fin iaf, även om det inte är min stil direkt 🙂

 2. Henrietta

  Vilken lyx! 🙂

  Sv: MIT-fitness, MIT står för Mixed Intensive Training och är ett träningsupplägg som kör 6-veckors camp, 3 träningar i veckan. Olika fokus varje träning, jag är instruktör för dem, läs gärna mer på mit-fitness.se

 3. Daniel Olsson

  Om jag ska vara helt ärlig, så går inte poängen riktigt fram för mig heller idag. Jag måste försöka låta bli att skriva inlägg med kombinationen dålig nattsömn och lång arbetsdag i kroppen.

  Jaja, nån gång kanske jag lär mig… 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.