Hur LITE invandring klarar Sverige?

Åååh. Min högsta önskan just nu i denna stund, förutom att vara framme i Trollhättan, är att alla politiker jag känner… eller vänta, jag känner inte många… men så många som jättemest, svarar i ett blogginlägg på denna krönika av Staffan Heimerson. Jisses, hur ska jag få DET att hända?

"Totalt fri invandring är en enkel, central förutsättning för mänsklig frihet. Att stödja den är ett korrekt moraliskt ställningstagande. Det är inte rätt att jävlas med människor som vill ta sig över en gräns. De behöver inte vara förföljda och därigenom asylfall. De bara vill.

Det är för det andra en pragmatisk ställning. Det är, som förslagsställarna i Centern säger, nödvändigt att öppna gränserna till följd av bristen på arbetskraft och flykten från glesbygden. ”Vissa delar av Sverige håller på att dö ut. Och det finns ett väldigt stort behov av arbetskraft i vissa typer av jobb som svenskar inte vill ta.” Bravo! Sverige behöver befolkas."

Ja så skriver han, den där Heimerson. Erkänn att bemötandet av allt i artikeln skulle vara sjukligt intressant läsning. Och det vill jag också påpeka, en viktig nyckel i debatten om invandring. Lyft på locket! 🙂

Sen vill jag inte påstå att jag är Centerpartist, faktiskt inte. Jag är inte ens säker på att jag är för helt fri invandring. Dock kanske det skulle vara intressant att faktiskt befolka HELA Sverige. Tänk… tänk om hela Sverige fick leva… Jag skulle hur som helst vilja veta hur folk (ja vem som helst får svara såklart) tänker kring det här.

Etiketter: , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Krister Klermalm

  Att låta hela Sverige leva så optimalt det går krävs det att göra åt det komplexa av alla delar som berör i sin helhet såsom i delar för detta.

  Bostadsproblematiken i Stockholm skulle kunna med en överskridande satsning med detta kan lösa det.
  Ja se hur svårt det är för småföretag att kunna växa, när både statliga institutioner och banker förhindrar landsbydgens tillväxt och potentiala krafter slås undan.
  Infrastrukturen så ock om så det gäller kommunikation eller omsorg och vård. Se bara på telefonin inte fungerar och skärgårdslivet tärs utan förbindelser.

  Kontentan är att tidevarv har förändrats och visst med viljan kan det återta så resurserna nyttjas bättre än vad det görs idag med dagens mentala inställning av tillväxtens söndringar. Optimal användning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.