Målsättning – att planera för livet!

Målsättning är roligt, men kräver en del arbete. Många ger tyvärr upp när de skrivit sin handlingsplan, så motivation är avgörande. Du kanske måste förändra en eller annan vana för att nå ditt mål. Nya vanor är svåra att lägga sig till med, men också svåra att bryta när du väl etablerat dem. Välj dina vanor. Gör medvetna val och rör dig i den riktning du vill gå.

Handlingsplanen

Min plan ser ut så här:

  1. Identifiera ditt problem (nulägesinventering)
  2. Om det finns fler än ett problem – prioritera! (Du kan inte förändra allt på en gång.)
  3. Ta reda på vad du vill
  4. Ta reda på varför du vill det
  5. Sätt upp ditt mål
  6. Identifiera dina resurser
  7. Bestäm metod och strategier
  8. Bestäm dig för att följa planen
  9. Handla!
  10. Belöna dig själv när du nått ett mål

Nuläge -> handling -> Mål

Det är viktigt att veta varför du vill nå ditt mål, annars kommer du få väldigt svårt att motivera dig själv att röra dig mot målet. Varför är målet viktigt för dig? Vilka är dina drivkrafter? Formulera ditt mål tydligt och specificerat, i detalj. Skriv in i planen på vilket sätt du ska belöna dig själv när du uppnått målet. Då har du något att se fram emot som motiverar dig att fortsätta. Var uthållig och du kommer att lyckas.

(c) Ingela Berger

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.