Du kommer förälska dig i någon annan.


Haha, sådär känner jag mig ibland. ;p

På Facebook snurrar det runt en jättelång statusuppdatering om att hitta rätt partner. Det viktigaste i det jättelånga är det här.

"Hemligheten för att lyckas i ett förhållande är inte att hitta rätt person, det är att lära sig älska den person du har hittat. Att bibehålla kärleken är inte en passiv eller spontan upplevelse. Du måste jobba på det, dagligen. Det kräver tid, ansträngning och energi. Viktigast av allt, det kräver vishet och förnuft. Du måste veta vad du ska göra för att få det att fungera, det finns inga genvägar.

Kärleken är INTE ett oförutsägbart mysterium som varken du eller din partner kan påverka utgången av. Precis som att fysikens lagar styr universum, finns det på samma sätt lagar för förhållanden. Om du vet hur du ska tillämpa dessa lagar är resultatet förutsägbart. Kärlek är alltså ett ”beslut”, inte bara en känsla."

Att hålla ihop med någon är ett beslut du tar, ett val du gör. Precis som jag alltid sagt. Jag kan berätta en hemlighet som få verkar prata om. Är du tillsammans med någon länge svalnar den heta passionen och pirret i magen försvinner. Det är därför fullt möjligt (och troligt) att det pirret kan dyka upp nån annanstans, med någon annan. Där och då har du ett val att göra. Följer du pirret och är med den nya personen så kommer det också upphöra och så pirrar det med nån annan och så… Förälskelse är det som bara sker, det spontana, det där korta. Det livslånga förhållandet och den djupa kärleken, det är ett val du gör.

Förhållanden handlar inte om att bara om förälskelse, passion och pirr. Eller att bara vinna. Det handlar om att gå igenom svårigheter tillsammans och inte ge upp. Det är att älska. Det är styrka. Det är att vara tillsammans. För mig åtminstone.

4 kommentarer

 1. Nybba

  Du har så rätt i det Maja:D
  Fast å andra sidan kan jag oxå instämma med Connys åsikter å det i mitt val egen uppleft å bevisligen ett dåligt val man gjort:)Thats life:)

 2. Maria Skiddi

  ”Om du inte är med den du älskar- så älska med den du är med” cit Mick Jagger.

  ”Rid i natt” Wilhelm Moberg.

  Jag är inte fundamentalist utan anser med mina 53 år av livserfarenhet att pirr och kärlek kommer och går. Jag kan inte påstå att jag skulle ha måsta vara kvar i det första förhållandet jag ”valde”.

  Livet är så kort att man får och kan och bör ta ansvar över sitt och andras välmående varför det faktiskt KAN vara så att man omvärderar sitt livsinnehåll.

  KÄRLEK är det största av allt! Sinnet/hjärnan-det största erotiska organet. Utan sinnenas förening – ingen kärlek som är betående.

 3. Helena Nilsson Springare

  Äkta kärlek går igenom alla slags faser.. och det härliga är ju att alla faser bidrar med sitt. Visst, den första fasen med ”pirret” är ju nog så kul men de andra faserna som dyker upp innehåller så mycket MER när man träffat RÄTT person.

  Att vakna varje morgon med rätt person som man verkligen känner att man hör ihop med, det är kärlek i sin bästa form 🙂

  Men å andra sidan så kan det ju förändras när man minst anar det och då får man försöka vara glad över kärleken man hade.

  Upp o ner.. hit o dit. Livet i ett nötskal!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.