Sverigedemokraternas fall är vår kunskap.

Min vän Ann i Boden är en av mina närmsta vänner. Nu jobbar hon på Migrationsverket här vilket innebär att våra samtal nuförtiden ofta dras till såna frågor. Inte för att hon just jobbar där utan mer för att jag är så intresserad. Att prata med Ann om sånt här är win-win eftersom vi många gånger kan fylla varandras kunskapsglapp. Ett gott råd på vägen: fyll livet med såna människor! 🙂 (för att folk inte ska missförstå något så vill jag påpeka att vi såklart aldrig pratar om enskilda fall)

Att komma hit till Sverige är inte lätt. Man får inte mycket pengar, jag skulle vilja säga att man får sjukt lite pengar, nåt som vi som svenskar aldrig skulle acceptera, så galet små summor är det. Om de kommer hit i flip-flops och t-shirt kan de få vänta i två veckor på att få köpa kläder på secondhand. Det finns mycket hjälporganisationer som kan skänka saker direkt men Migrationsverket får inte ta emot något. Kommer du hit med din familj från Syrien så kan du få trängas med en familj från Ryssland i en sjaskig lägenhet. Tänk dig att bo med en familj som du inte ens kan prata med. Med allt detta inräknat så är det inget underligt att det är mycket spänningar i luften. Det är mer konstigt att det inte är mer som händer.

Det finns ett enormt kunskapsglapp bland en stor del av befolkningen hur det egentligen är att komma hit till Sverige. Det är en absolut viktig fråga inför valet känner jag. Kunskap är det som kan skapa förändring. Kunskap är det som kan hindra Sverigedemokraternas framfart. Utan deras spridande av felaktiga uppgifter, och missnöjda okunniga människor som reagerar på dem, så är de ingenting. Det är dags att vi tar handen från munnen och börjar prata om de här frågorna.

Ps. Ikväll ska jag gå på hennes personalfest. Haha, Migrationsverkets.. Min väns kommentar var: ”Åh herregud, vad har jag gett mig in på!” Med ett skratt då 😉 Jag lovar härmed att inte prata jobb en endaste gång. Kanske bara om de börjar 😉

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.