Politiken är kärlek.

Jag kan tänka mig att fler än en satte kaffet i fel strupe när den rubriken kom upp. För några år sedan hade jag också gjort det. Jag har aldrig varit en politik-tjej. Mer en tjej med en massa synpunkter. Jag bestämde mig rätt tidigt för att inte ta upp kampen för en bättre värld för i mitt huvud var det för jobbigt, för svårt.

  Det kanske det är också. Ja för svårt alltså. Med åren har jag dock insett vad politiken är. Vad politiken borde vara. Politik är att stå upp för demokrati, för mänskliga rättigheter, för folket. Politik är att vara vald för att människor tror på ens kapacitet. På det viset bör det vara en ära att vara politiker, något som jag tror många glömmer bort. Politik borde vara kärlek.

Politiken bör inte vara människor vars enda syfte är att vinna nästa val. Jag önskar att kunna ändra det. Samhället behöver längre framtidsvision än 4 år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.