Mot mig själv i alla lägen.

I våras var jag på en proffsföreläsning, det vill säga en verkligt spännande föreläsning levererat av ett riktigt proffs. Men någonstans under föreläsningen fick jag en konstig känsla. Känslan av att något inte stämde och jag märkte att jag tappade intresset för det han sa. Just då var det bara en känsla och det var först efteråt som jag fick fatt på vad det var som störde.Han sa saker på scenen som han inte levde upp till själv! Han föreslog att vi i publiken skulle göra på vissa sätt, men gjorde inte själv de sakerna under sin egen föreläsning. Jag tänkte först att det bara var jag som hade noterat detta. Jag tog försiktigt upp frågan med en vän, som också hade varit där, och det visade sig att han hade märkt samma sak.
Detta blev en av årets viktigaste föreläsningar för mig, men inte av den anledningen som jag först hade trott.
Istället tänkte jag på alla de gånger som jag har funderat på att ta en genväg eller att inte vara helt ärlig, i tron att det verkar enklare och att det nog inte är någon som märker något. Jag tänker på de gånger som jag står på scenen eller är i ett möte och vill frisera sanningen en smula bara för att det är, till synes, en enklare väg.Det var föreläsningen som påminde mig om att vara hundra procent sann, mot mig själv och andra, i alla lägen. Inte bara för att det är det rätta att göra, utan för att jag inte blir trovärdig.Händer det, att du ibland precis som jag, har lust att ta en genväg eller tulla lite på sanningen?

Accelerera veckan ut genom att vara helt och hållet sann i alla lägen. Att du lever som du lär och är autentisk i alla situationer.

Lycka till – så hörs vi nästa vecka!

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.