Sätter du kunskap i handling?

Jag hade för en tid sedan en diskussion med en person som hade gått en jättefin säljutbildning och som hade fått högsta betyg på kursen. När jag gratulerade och frågade hur mycket han hade ökat sin försäljning efter kursen blev han alldeles tyst. Efter en stund mumlade han ”Ingenting!”.

Han hade inte reflekterat över skillnaden mellan att samla information och att lära sig något. Att samla information innebär exakt vad det låter som – att inhämta information. Lärande är något annat. Lärande är när du gör. När att du får ny kunskap eller en idé och agerar på det, så att du får ett nytt resultat. Summan av kardemumman är resultat.

När du lär dig något så ökar du kvalitén i ditt liv då du, nu med din nya kunskap, har skaffat dig fler möjligheter. Det innebär att du kan göra fler medvetna val och på så sätt förändra dina resultat.

Att bara läsa, minnas och upprepa innebär inte att du lärt dig något. Det kanske ger dig en examen men det ökar inte kvalitén i ditt liv.

När jag går en kurs eller utbildning är jag noga med att testa allt direkt. Det första jag gör är att sätta mig själv och teorierna i arbete för att se hur de funkar och om jag verkligen lärt mig något, det vill säga om jag med den nya kunskapen faktiskt kan förbättra mina resultat.

Hur gör du med informationen du har samlat på dig? Har du satt dina kunskaper i handling eller är det dags att testa något som du egentligen vet, men som du ännu inte har provat i skapt läge?

Accelerera veckan ut genom att lära dig något nytt. Testa en idé eller kunskap som du redan har och se om den, genom handling, kan ge dig ett bättre resultat. Gör det nu, innan veckan är slut.

Lycka till, så hörs vi efter julledigheten!

Skrivet av OLA WALLSTRÖM, Mera Mål AB, http://meramal.se

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.