Kloka ord från min vän om kvinnor.

Det är snart internationella kvinnodagen. Imorgon smäller det faktiskt. Min vän skrev ett meddelande till mig idag och jag skulle vilja dela det. Jag vet inte hur mycket insats jag kan göra. Inte nu när Perfekta du är nedlagt. Fast vi arbetar ju dagligen mot det här när vi jobbar med tjejgrupper på Umeå Legend. Hursomhelst, här kommer det han skrev. Vad tycker du?
I min värld är det självklart att en nyexaminerad kille och tjej skall ha lika lön. Däremot känner jag inte igen mig riktigt i att kvinnor har så väldigt mycket sämre möjligheter att lyckas. I bankvärlden där jag som du vet tillbringat en stor del av mitt liv börjar faktiskt vi medelålders män diskrimineras, det har jag flera exempel på. Men det skulle jag aldrig säga högt, för det skulle vara dödfött. Det jag däremot vill peka på är att andra kvinnoyrken borde titta på bankvärlden. För där har vi kommit längre än på många andra områden. Sedan blir jag bekymrad när jag följer många unga tjejers egna Instagram och bloggar. Det enda som verkar viktigt är att vara ung, vacker, snygg och sexig. Varför är det så, här kan du göra en insats. Kvinnor uppmuntrar varandra till detta. Det gör mig ledsen.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.