Empowerialist vill jag vara.

Jag kan inte nog starkt betona hur mycket jag tror på Giveitforwards empowerialism. Jag vill vara sån där, en empowerialist alltså. Att se andra människor lyfta och utvecklas är det jag alltid brunnit för och här är det nu, ett ord för det. Inte för att det behövs kanske, men ändå. I ett samhälle där vi gärna verkar ge oss själva och andra beteckningar (rasist, antirasist osv) så går jag med glädje under denna. Om jag får välja…

Give it forward tror på en ny jämställdhetsidé som vi kallar för “empowerialism”. Begreppet kommer från empower som betyder berika varandra på makt. Vi tror att skevheter i samhället kan förändras genom att vi börjar med oss själva. Att vara empowerialist innebär att du ger bort makt och möjligheter till andra, för att få uppleva hur än mer makt och möjligheter kommer tillbaka till dig själv. Vår vision är att öka möjligheter för fler människor. Detta genom att gå samman för att synliggöra möjligheter för varandra.

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.