Porr?

Forskare har påvisat att män som tittar mycket på porr har mindre mängd grå hjärnsubstans än män som inte tittar eller som tittar lite på porr. Det hävdar en forskargrupp vid tyska Max Planck-institutet i Berlin som genomfört studien på 64 män i åldrarna 21-45 och resultatet återges i tidskriften JAMA Psychiatry. Forskarna kunde dock inte säga om det var så att hjärnan krymper av att se på porr eller om det är så att män med mindre mängd grå hjärnsubstans väljer att se mycket på porr. Enligt forskarna behövs fler studier för att avgöra det. Om samma samband finns hos kvinnor framgick inte av vare sig artikeln eller av studien. Källa: http://www.vk.se/1204930/porr-kan-paverka-hjarnan

Mina kommentarer: För det första, grå hjärnsubstans är alltså där den största delen informationsbehandling sker i hjärnan. Säga vad man vill om porr, men av vilken anledning skulle det krympa hjärnan..? Jag förstår inte ens syftet med studien…

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

 1. "Dosan"

  Det är en väldigt tunn fasad på den ”undersökningen” som uppenbarligen har sina rötter i nymoralism. Man har på förhand bestämt att man behöver visa det här, sedan har undersökningen anpassats för att nå fram till det målet. Den är helt enkelt inte sann. Jag hittar inte källan men skulle inte förvåna mig om det är nån nykristen tankesmedja som ligger bakom den.

 2. Nyfiken

  Googlade på ämnet och fann lite kul relaterad information från tveksamma källor 🙂
  Män har generellt sätt en större mängd grå hjärnsubstans än kvinnor, som har en större andel vit hjärnsubstans. Att antyda till att detta skulle ha något med intelligens att göra skulle därav kunna anses missvisande.

  Men likt forskarteamet kan vi ju genast dra slutsatsen att:
  Mycket porrtittande antingen är en otroligt viktig del för jämställdhet då dessa män blir mer feminina ELLER att feminina män inte får utlopp för sin sexualitet i verkliga livet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.