Du vet inte vad mångfald är.

Är glad att jag hittat någon som sätter mina tankar till kloka ord. Mångfaldsarbetet i sig blir konstigt när vi inom det begreppet fortsätter att fokusera på grupperingar och kategorier. Det är som att själva mångfaldsbegreppet är exkluderande i sig. Nånstans där har ju saker gått snett…

”Flera invandrare på en arbetsplats ökar representationen av kulturell och etnisk tillhörighet, men ger inte mer mångfald om samspelet mellan olikheter inte ges utrymme och används. Mångfald handlar inte om att ställa grupper mot varandra. En organisations mångfaldsarbete är inte heller att betrakta som framgångsrikt bara för att det ökar representationen av olika grupper på organisationens olika maktnivåer, då detta utgår från en fortsatt fokusering av olika gruppers särdrag snarare än individuella skillnader. Det handlar om att kunna finna, identifiera och värdera resurser där man normalt inte ser dem.” – Leili Falsafi

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.