Önsketänkande.

i-know-youre-not-300x300

Det är fasligt så olika önskningar kan se ut. När jag var liten så hade jag ett kassettband som jag tror kom från kyrkans barntimme eller nåt liknande. På det var en saga om en flicka som fick tre önskningar. Jag minns inte hur och varför men jag minns i alla fall att sensmoralen var att den som önskar egoistisk inte är en god människa. Och jag vet. Andra har det så mycket värre än vad jag har det. Men snälla John Blund, kom med ditt sömnstoft. Bara för en natt åtminstone. Det är verkligen sant att när nåt av det mest basala inte tillgodoses så glömmer man alla materialistiska fjuttiga små man vill ha.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.