Män som slår

Män som slår. Och så det där rättsväsendet som inte skyddar kvinnorna som är offer. Jag är glad att rätten finns här i Sverige. Den där demokratin och det där som gör att ingen döms av känslor. Det är väl det som gör att vi inte bränner häxor längre. Och halshugger. Våra drev (i media tex) visar att människorna fortfarande är likadana men rätten ska ju stå emot. Ge rättvisa.

Men då kommer vi till offren. Kvinnorna som lever med män som brukar våld. Superior men. Som slår. Som trycker ned. Som höjer sig själva genom att bruka våld mot den kvinna de lever med. Vi har ett rättssystem som skyddar de männen. De männen gör så mycket mer mot kvinnorna än att slå. Och rätten gör det igen. Inte fysiskt slår alltså. Men psykiskt. Tänk att tro att man äntligen får hjälp, men möts av ett rättssystem som står på mannens sida. Inte så pass att de frias, men så pass att de får ett supermilt straff.

Som ett hån. Det är vad rättssystemet är.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.