Facket och lågenergilampor

Ja vad har dom gemensamt? Inte mycket,men det blev en bra rubrik,eller hur?

Det kan tyckas som att Jag är oreserverad motståndare till facket,men det är Jag inte. Allting behöver en motvikt för att det ska bli någon sorts balans,På samma sätt som det finns natt och dag,eller svart och vitt, så behövs ett fungerande fack på arbetsmarknaden. Tyvärr för facket så ser nog många dom som både svart och rena natta nuförtiden. Men vi ska inte glömma att facken har sitt berättigande,utan dom blev det nog inte så roligt trots allt.

Det blir så när organisationer tror att dom är större än den som dom är satt att serva, och det gäller både fack,andra föreningar och partier.Och särskilt politiskt får vi aldrig glömma varför vi sitter där vi sitter. Vi ska efter bästa förmåga skapa förutsättningar för folk att kunna leva ett bra liv, med bra vägar och omsorg oavsett var man bor i landet.

Lågenergilampor.

Dom har problem med att 200 000st lågenergilampor innehållande kvicksilver hamnar fel i sopsorteringen. Jamen vad trodde dom? Börjar man favorisera lampor med kvicksilver framför dom som nu ska bytas ut, som i och för sig tog mer energi, så kunde man väl förvänta sig nåt sånt. Kvicksilver är ju ett av dom farligaste gift vi har, och det började man fasa ut redan på 70talet. Att då återinföra det i våra hem och tro att det inte ska bli problem, det är lite naivt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.