Årets sista fullmäktige.

 

En liten rapport från årets sista fullmäktige i Bjurholm.

Vi hann precis klart så att Wolfgang hann på fritids och hämta, Dom stängde kl 17,30. Det verkar förövrigt som att Han och Maggie har allvarliga funderingar på att konvertera till Centern. (Undrar om Dom menade det?!)

10% av Bjurholms budget går till andra kommuner i form av interkommunalersättning för gymnasieskolan. 10 %!! till 100st. Per-Olov kom med en fundering om det inte vore dags att börja fundera på om inte utbildning ska återföras till statlig regi. Det ligger faktiskt en hel del i det.

Centern hade två motioner som äntligen gick igenom, en var att göra en förundersökning om det finns intresse och möjlighet för lov i kommunen.

Den andra som var orsak till att Wolfgang och Maggie funderade på att byta parti var angående kolonilotter i Bjurholm. Och dom hade väl inte helt fel, för Sossarna har faktiskt kommit in med en sådan tidigare. Jag vet inte riktigt var den blev av i den kommunala pappershögen, men Jag tror den blev liggande på något skrivbord lite för länge. Och det är ju beklagligt,men numera dateras alla motioner så det ska visst inte kunna hända nån fler gång.

Så den motionen var väl kanske då c/s kan vi säga. Men Wolfgang och Maggie är välkomna om dom vill i alla fall.

2 kommentarer

  1. Wolfgang

    Ojdå! Obs för misstolkning!
    Det är klart att vi måste kunna skämta i vår vanmakt i fullmäktige, där ni borgerliga har enkel majoritet. Men det ska inte tolkas så tillvida att vi gett upp. Tack för din inbjudan men någon Centerpartist lär Wolfgang aldrig bli.
    Sedan kan man ju tycka om ’n Ronny som person i alla fall, fast han är i fel parti, förstås.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.