Sverige-ingen stor fotbollsnation

Ja, nu är det bevisat igen, Sverige är ingen stor fotbollsnation om ser globalt på det. Vad som förvånar mig lite är alla som nu försöker att analysera och förklara hit och dit. Främst då Journalister. Vi är inte bättre än så här helt enkelt.

Man ska inte förvänta sig det av ett land som har 9 månaderganska så kal vinter, och 3 månader lite mildare vinter.

Vi ska hålla på med vintersporter, i alla fall om Vi överhuvudtaget ska ha någon realistisk chans. (Jodå, Jag kommer ihåg sommaren 94, och ibland så stämmer allt för otippade lag. Och det är ju kul. Men Jag minns även ett Os där vitryssland var med-mindre kul)

Och då kommer Jag osökt in på min käpphäst, Isbanan i Bjurholm, eller brist på isbana. Barna i Bjurholm får lära sig åka skridsko på en isbelagd tennisplan!!

Vi har ingen chans att överhuvudtaget lära dom att spela Hockey, Dom får inte ens chansen att lära sig stå på skridskor ordentligt. Jag var ordförande för hockeysektionen en gång i BIF, och Jag skulle kunna skriva en bok om alla turer omkring hockeyplan (då hade vi fortfarande en)

Vi hade åtagit oss skötseln av plan för halva den budget som Kommunen lagt upp, men nekades för att man var rädd att Gsárna skulle bli utan jobb. Jag hade fått tag på ett konstfrysaggregat för 75 000,ett begagnat i och för sig, men då hade vi ju i alla fall haft kvar den. Men det blev för dyrt.

Nu måste dom få som ändå lyckas bli intresserade åka endera till Vännäs eller Vindeln för att få en chans att utöva sin sport. Det lär ju inte locka familjer med hockeyintresserade familjer till Bjurholm direkt.

 

En kommentar

  1. Lennart Vilhelmsson

    Håller helt med dig! Fotboll är inget för svenskt klimat. Titta bara på hur säsongerna löper. England, Tyskland, Italien och övriga Europa har fotbollssäsong mitt i vintern, då det inte alls går att spela fotboll här uppe. Och deras säsonger är slut när VM, EM och OS spelas. Vi måste avbryta vår Allsvenska säsong för nämnda turneringar. Nej, hockey, bandy, skidåkning och allehanda inomhussporter såsom handboll och innebandy är vi svenskar historiskt sett bättre på. Det här med isbanan i kommunen, eller frånvaron av, är ett sorgebarn. Inte bara för vars den idag ligger, på tennisbanan, utan för att den spolas upp först i slutet på januari, när skolan ska ha sina veckor på is. Och när dessa är förbi så spolas inte isen längre… Allmänhetens fria åkning existerar helt enkelt inte i bjurholm.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.