Vi behöver allmän värnplikt

Inför allmän värnplikt igen!! Jag tror att det vore bra för samhället om vi införde den allmänna värnplikten igen, inte i den omfattning som det en gång var,men för att få tillgång till underlaget för den kompetens som behövs tror jag att det vore värdefullt.

Att tro att vi kan få tillbaka den till vad det en gång var är att tro för mycket, och det är inte alls nödvändigt heller. Men för att få ett dugligt försvar tror jag inte det räcker med enbart frivilliga. Underlaget skulle breddas och kvaliten skulle stiga.

Dom regementen som finns kvar skulle inte behöva vara oroliga för nedläggning och kunde koncentrera sig på utbildning och kvalitetshöjning av verksamheten, utan att hela tiden behöva se sig om över axeln och vara rädd för det alltid närvarande nedläggnings-spöket.

För att locka ungdomarna så måste man också vara beredd på att öka dagsersättningen, men jag tror att samhället på sikt skulle tjäna på detta. För att inte tala om den fostran och diciplinträning som man får inom det militära.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.