Centern vill skjuta arbetare!!

Ja enligt Holmlund så är det vad vi vill. Jag har inte riktigt förstått vad Lennart Holmlund har haft emot Centern tidigare, men om det är detta Han tror att Vi vill så kan Jag väl kanske förstå det.

Vad man kan tycka är lite konstigt är ju att en så pass högt uppsatt politiker drar dessa paraleller,eller har Han helt enkelt inte förstått innebörden i Centerns politik?

Politiker har ju en viss förmåga att vilja missförstå och snedvrida andra partiers politik och förslag, men det finns ju gränser. Jag har alltid trott att Lennart är en rimligt intelligent människa, men man får nog ändra uppfattning där också kanske.

7 kommentarer

 1. Östen Högman

  Nej Ronny – jag tror inte nåt parti Sverige vill skjuta arbetare, och jag tycker heller inte att Lennart på nåt vis menar att centern står för detta.
  Däremot har ju Lennart rätt i att Centern av någom märklig anledning har blivit det mest fackföreningsfienliga partiet i Sverige. Man kan ju dra slutsatsen att om centerns förslag skulle bli verklighet så får vi även i Sverige en situation där arbetarnas rättigheter kraftigt försvagas.
  Konsekvenserna av detta vet vi väldigt lite om.
  Men jag kan för mitt liv inte förstå hur Centern har hamnat där man nu är. Det mest högerinriktade partiet av alla. Möjligtvis med SD undantaget.
  Framförallt att ni(landsbygden) som en gång utgjorde centerns kärna tillåter att Stureplanscenterns bara gör sig bredare och bredare i ert parti.

 2. Rolf Olofsson

  Östen Högman är en gammal sosse-ombudsman som deltar i en kampanj att skada Centerpartiet – trist men sant. Sossarna blir alltmer desperata efter misslyckade samarbeten med kommunisterna och miljöpartiet så nu behöver de en fiende att slå på!

  Sossarna skulle behöva oroa sig mer över sin egen partiledare som inte sagt något vettigt på 6 månader. Vill socialdemokraterna ha kärnkraft eller vill man avveckla, vill socialdemokraterna ha privat vård eller vill man inte, vill socialdemokraterna höja skatterna för vanligt folk eller vill man ha kvar jobbskatteavdraget, vill socialdemokraterna ha kvar rut- och rotavdrag eller vill man slopa detta? Ja städa framför egen dörr.

  Såg f ö att socialdemokraterna var positiva till utbyggd tunnelbana till Nacka och 40.000 nya bostäder i Stockholm.

  Om någon är glesbygdsfientlig så är det socialdemokraterna , f ö med benäget bistånd av Miljöpartiet och Vänstern.

 3. östen högman

  Ojdå! Detta var visst en öm tå, när självaste Rolf Olofsson ger sig in i debatten.”Östen Högman är en gammal sosse-ombudsman som ingår i en kampanj i syfte att skada centerpartiet” inleder Rolf. Låt mej först säga att det är sant att jag varit ombudsman och dessutom hunnit bli rätt gammal, däremot är det är 20 år sen jag slutade som (s)- ombudsman. De senaste 20 åren har jag i huvudsak verkat som företagsledare,i olika företag, egen företagare och styrelseledamot i privata och en del kommunala bolag. I dessa roller tror jag mig vara hyfsad respekterad i det värmländska näringslivet. Jag ingår definitivt inte i nån kampanj i syfte att skada centerpartiet. Däremot är jag djupt bekymrad över den väg som det gamla folkrörelsepartiet Centerpartiet verkar ha valt. Bekymrad därför att jag alltid haft stor respekt för Centern, dess förmåga och intresse för lands- och glesbygsfrågor och framförallt för många kloka, stabila och trygga kommunpolitiker. Jag tror att Sverige, och framförallt dess landsbygd skulle må så mycket bättre om Centern även i Alliansen hade fortsatt att inneha den roll som gav Centerpartiet stor respekt. Som Rolf också vet är jag inte ensam om att vara bekymrad. Jag har många goda vänner, aktiva centerpartister, som är så mycket mer bekymrade. Att centern har gått från att vara ett respekterat mitten- och folkrörelseparti till att inta en den högerposition som moderaterna lämnat det gör många av dina partikamrater djupt bekymrade. Detta vet också Rolf och därför kunde det ju vara klädsamt att fortsätta den diskussion som började med orden ”centern vill skjuta arbetare”! Givet ett absurt påstående om någon nu har påstått det. Men Rolf väljer vägen att kalla mej ”kampanjmakare, som vill skada Centerpartiet och en massa påståenden, om (s) som för övrigt är exakt desamma som varje moderat använder i alla sammanhang just nu.

 4. östen högman

  För övrigt blir ju Rolfs avslutning, som handlar om utbyggnaden av tunnelbanan i Stockholm som ett (s)-förslag en bild av centerns problem när statsministern dagen efter Rolf inlägg går ut och föreslår exakt samma sak, som Mikael Damberg, (s)-gruppledare i riksdagen sagt sig vara positiv till. Jag lovar påstå att Annie Lööf aldrig kommer att ha någonn annan åsikt, än Moderaterna och statsministern i detta fall.

 5. Ronny Jonsson

  Jomen det får ju vara hur det vill med det Östen. Men det verkar ju trots allt som att det framförallt inom Sosseleden blivit någon slags allmän jakttid på Centern.

  Visst är vi väl lite bekymrade till mans, det borde ju alla politiker vara när ens parti dras mot 4%.
  Men dom bekymren försöker man ju omsätta i lite nya grepp och försöka förnya sig. Tiden står ju inte stilla utan man måste försöka se framåt.

  Sedan åter till Lennarts snesteg, Även (eller kanske, särskilt) en så driven politiker måste lära sig att ha en liten fartu innan han yttrar sig.

 6. östen högman

  Men Ronny. det är väl inte, i första hand, närheten till fyra procent som är ett problem. Det är väl bristen på politik som gör att ni är nära fyra procent. Försöker man kvala in bland högerpolitiken är det ju numera rätt trångt och egentligen har väl Centern inte där att göra.
  I vart fall känner jag rätt många kloka centerpartister som undrar vad man gör i Modetraternas ”gamla kök och badrum”

 7. Ronny Jonsson

  Nä,Du har ju delvis rätt i det du skriver, men att man är nära 4% är ju ett tecken på att man kanske måste börja förnya sig lite.

  Och sen vet Jag inte om centern är i Moderaternas kök eller badrum, Jag tycker mer det känns som att de flesta andra partier har sökt sig in i mitten till Centerns finrum.

  Att sedan Centern för ett tag hamnat till höger om Moderaterna i en del frågor kan ju tyckas olyckligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.