Vad står Centern för?

Vad står Centerpartiet för?

Frågan aktualiserades i Tv4as morgonsoffa. Börje Hörnlund satt och var förtvivlad över bla. centerns kräftgång och att han inte kände igen sig.

Låt mig först och främst och en gång för alla tala om att Jag håller Börje som en väldigt god vän till Mig. Jag håller dock inte med om allt Han säger, vilken vän gör man det med förresten?!

Jag ser inte mig själv som politiker heller, Jag är bara en vanlig en som har börjat arbeta politiskt.  Men varför valde Jag då Centern?

Jag kan bara svara utifrån Mig själv och vad Jag står och arbetar för.

Jag vill att man ska kunna bo och arbeta i Sveriges glesbygd, och inte bara då Norrländsk glesbygd, det finns glesbygd i Skåne och på Gotland också. Man ska kunna jobba och få sin inkomst utan alltför mycket byråkratiskt krångel.

Man ska kunna bo ute på landet och pendla till jobbet på Volvo utan att behöva pungslås av dyra bränsleskatter och avgifter som tar en stor del av lönen och omöjliggör och försvårar deltidsarbete i en annan Kommun.

Man ska kunna ha ett företag som grundar sig på det man kan odla här, utan att behöva oroa sig för att tex. DBF ska komma och rasera mitt arbete.

Jag ska kunna avverka min skog, ha mina kor,arbeta på Volvo,köra lastbil eller vad jag nu kan tänkas livnära mig på.

Jag tror att föräldrar vet vad som är bäst för sina barn, Jag tror visst att Kommunanställda kan driva sina arbeten som intrapenad utan större problem.

Vad Jag inte tror på är att staten ska ta över och bestämma över Mig och mitt leverne,Jag tror inte att politiker som sitter i Stockholm vet bäst hur saker och ting ska utföras över hela Sverige. Sen har Jag också svårt att tro på folk,både politiker och andra, som tvärsäkert kan säga vad som är rätt eller fel på en gång. Saker behöver inte vara svart eller vitt, det finns en hel palett med färgeer.

Om Jag för en minut trodde att ett annat parti skulle komma närmare mina ideal så skulle Jag byta. Och på dom områden Jag inte håller med Centern och tror att Jag kan ändra något inom partiet,ska Jag naturligt vis jobba vidare och försöka göra skillnad.

 

 

3 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.