Öka Björntilldelningen!!

Björntilldelningen bör ökas,eller så måste jakten få ske på annat vis än idag!!

Även om Björnjakten iår tog lite längre tid än vanligt (känns så i alla fall) så finns det för mycket Björn kvar i våra marker. Detta bevisas inte minst av att så många setts i närheten av städer och samhällen.

En "normal" björn är vanligen så skygg att den sällan visar sig. Att den söker sig in mot hus och människor i stort, är en varningssignal som vi ska ta på allvar.

Sedan förstår Jag inte varför man inte får skjuta björnungar, kan det bero på något slags "Nalle Puh syndrom? Om man menar allvar med att hålla stammen på en konstant nivå,så måste man få börja skjuta även dom. Att det sen kanske inte är så kul att ha Mamma björn som står och flåsar på en efter skottet får man väl ta ställning till då.Men möjligheten bör få finnas.

Risken är att länsstyrelsen tar så lång tid på sig att reagera på jägarnas varningar, att det går som för älgstammen på 80talet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.