Kilometerskatt på lastbilar.

Oppositionen verkar fast besluten att införa kilometerskatt på tung trafik om dom vinner nästa val. Tänk på det alla som bor utanför tätorterna, för erat liv kommer att bli ännu dyrare än idag.

Kilometerskatten som dom vill ha den är prövad en gång, och togs bort och lades på dieselpriset istället. Har dom isåfall tänkt på att ta bort den skatten? Dom säger ingenting om det.

Kilometerskatt i vilken form det vara må, är ett aber för alla som bor utanför stadskärnorna, för allt blir dyrare ju längre bort man bor, mat,kläder,bränsle, ja i stort sett allt.

Kostnaden för att administrera den var också väldigt dyr, och bidrog om Jag inte minns fel till att den plockades bort.Det är också en kostnad, som inte på något vis går att påverka genom bränslesnålare motorer,och bidrar därför inte till minskade utsläpp, om det inte är så att man i förlängningen hoppas att folk ska flytta in till tätorterna.

Men då har man ju kanske lösningen på vargfrågan där samtidigt.

3 kommentarer

  1. O G K

    Det känns dock inte helt orimligt att de som bor på landsbygden och därmed belastar naturen och miljön mest, också är de som betalar mest i skatt. Det är sedan länge känt att man gör minst ekologiskt avtryck genom att bo så tätt som möjligt, t ex i städer, där resursutnyttjandet blir mest effektivt. Landsbygden SKA straffas för att man belastar mest.

  2. Ronny Jonsson

    Svar till O G K (2012-10-27 23:24)
    Skulle vara kul att veta vad ni då skulle leva av om vi på landsbygden försvann.För jag tror inte att ni kunde odla alla morötter ni behöver i blomlådorna. Och vad skulle ni värma er med? För du ska ju inte tro att värmen i ditt element kommer av sig själv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.