Vi dömer förskollärare och friar våldsmän!!

Vi dömer förskollärare vid olyckor som i grunden beror på resursbrist, samtidigt får 2stycken som varit med och misshandlat en man svårt väldigt lindriga straff. På samma gång går 4 andra som också varit med vid misshandeln helt fria.

Det är ju ganska uppenbart att det brister någonstans i lagstiftningen. Går man ut och frågar 100st på gatan så skulle Jag tippa att minst 85st tycker att det skulle vara hårdare straff, även om förövarna, som i detta fall, är minderåriga.

Samhället måste på något sätt markera att Vi inte kan tillåta sådant här. Vi kan inte försvara det med att man får ut "förhärdade brottslingar" om man dömer till sluten ungdomsvård. Resonerar man så, då är det nog lika bra att lägga ner all kriminalvård.

För att en lag ska fungera och respekteras så måste folk i gemen acceptera och känna att straffet står i proportion till brottet. Annars rasar hela rättssystemet sakta men säkert då folk börjar bryta mot, som Dom tycker, orimliga lagar med oproportsionsenliga straff, åt båda hållen..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.