Landshövdingen ryter till!

Landshövdingen/skan är irriterad över att det bara fanns män i en paneldebatt om gruvindustrin. Och visst kan Man väl bli lätt frustrerad över det här med Könsdiskrimeneringen.

Men Jag tror att fokus ska ligga mer på lönesättning och arbetsvillkor  inom kvinnodominerande arbeten,då löser sig resten också.

Att börja irritera sig över att det bara är Män i en debatt inom en så särpräglad mansdominerad värld som gruvindustrin är,måste räknas som lite fel fokuserat.

Vad ska Man göra? Kvotera in 50% kvinnor i panelen!! Det måste verkligen ha varit en dålig debatt om Hon nu retar upp sig på detta.

Jag ser arbetet för jämlikhet som en självklarhet överallt, men det finns områden som av olika skäl är mer dominerade av det ena eller andra könet. Att hela tiden se på världen med diskrimeneringsglasögonen måste vara väldigt jobbigt.

Nä istället för att hela tiden försöka få antalet personer att bli 50/50, så tycker Jag som sagt att man ska inrikta Sig på löner och arbetsvillkor. Ingen som sköter om barn eller gamla tex. ska behöva känna Sig mindre värd än en som sitter och kör omkring i en maskin eller lagar datorer.Och får man upp lönerna där så tror Jag säkert att fler män kommer att söka sig dit också. Om det nu är det man vill!?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.