Vart tog solidariteten vägen Holmlund??

Lennart Holmlund ondgör Sig idag över att Man vill ha folkomröstning över "en liten del av en budget i Landstinget" Det är alltså Dorotea det gäller.

Sen skriver Han"Det är Umeborna och Skellefteåborna som bidrar till att inlandet över huvud taget kan ha någon sjukvård alls. Inlandets skattekraft ger inte mycket." Det är så Man tappar hakan!!

Han har alltså aldrig hört att det finns både virke,vattenkraft och malm i inlandet? Men det är ju förståss folk från Umeå och Skellefteå som skaffar fram det också antar Jag.

Det är den här sortens koloniala synsätt som gjort att inlands och Norrländska Kommuner överhuvudtaget, har det svårt att få ekonomin att gå i hop.Å andra sidan förstår Man ju lite bättre varför vägarna ser ut som dom gör i inlandet.

Vi leverar Malm, skog och elkraft till städerna både söderut och vid de Norrländska kusterna, och bidrar med enorma intäkter till statskassan. Och sedan får man höra att Inlandskommunerna inte bidrar med något!!

Jag undrar om Socialdemokraterna i Västerbotten verkligen ställer Sig bakom detta synsätt, i så fall hoppas Jag att folk tänker på var Dom lägger sin röst nästa val.

2 kommentarer

 1. östen högman

  Rätt och fel Ronny. Rent formellt har ju Lennart rätt i att vad gäller sjukvården, som ju landstinget i Västerbotten ansvarar för, är det kanske framförallt Umeå och Skellefteå som ser till att det finns pengar till sjukvården i inlandet.
  Men å andra sidan har du ju rätt i att dom enorma medel som komnmer från skogen, malmen, vattenkraften och mycket annat som inlandskommunerna bidrar med hamnar ju i statskassan.
  Statskassan sköter ju Anders Borg,med stöd från ditt parti. Man kanske skulle tänka sig att just statskassan bidrog med mer medel till de små inlandskommunerna. Den (statskassan)fick ju först bidra med ett antal miljarder till rika Stockhoms kommuner, som Danderyd, Täby och Lidingö, för att man överhuvudtaget skulle kunna enas om ett nytt skatteutjämningssystem.
  Som jag sagt tidigare, lyft ut centern från Stureplan.

 2. Ronny Jonsson

  Jodå Östen det har Du ju i och för sig rätt i att det kommer in mer pengar från Umeå och Skellefteå i och med att det bor mera folk där.
  Men den enskilda människan betalar fortfarande in samma skatt till Landstinget oavsett var Man bor.
  Det ska inte spela någon roll för överlevnaden om Jag insjuknar i Dorotea eller i Umeå.
  Det förstår säkert alla att ju fortare Man kommer under läkarvård desto större chans har Man att överleva vid tex.en olycka.
  Sedan kan Man väl få önska att det gick att få lite mer pengar från statskassan att använda till att upprätthålla servicen i glesbygden.
  Men det är ju ingen garanti att höjda medel till Västerbottens landsting automatiskt skulle gå till inlandskommunerna och inte satsas på annat heller.

  En annan sak Man kan fundera över är varför Vi i Bjurholm som bor 3mil från närmaste ambulansstation,ändå har den längsta väntetiden i Sverige?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.