Cuf/Cannabis?

Centerpartiets ungdomsförbund har hållit stämma i Helsingborg, och det är klart, någonting förstod Man ju skulle komma.

Man diskuterade bla. Cannabis och drogpolitik i stort. Man diskuterade bland annat en motion om att reglera och beskatta cannabis, (motion 21).

Man beslöt att bifalla den motionen, men det var inte enhälligt, vad Jag förstår så röstade 62 av 111 för. Då var alltså 49 emot eller la ner sina röster. Man tror att genom att legalisera cannabis så kan man få ner brottsligheten kring försäljningen av drogen. Och det vore ju i och för sig fint.

Men om man drar paralellen med tobak som ju inte är illegal, varken att använda eller att sälja, så är ju smugglingen och brottsligheten i stort kring tobak ganska så omfattande. Så att tro att Man kan få ner det den vägen är nog lite naivt. Det är lite grann som att tycka att, för att få ner trafikbrotten så legaliserar Vi rödljuskörning + att  man inte längre behöver stanna vid stopplikt om Man inte vill.

Hur som helst så delar inte Centerpartiet, ungdomsförbundets åsikt i den här frågan.

 

4 kommentarer

 1. Lars Johansson

  Media älskar sådana frågor men har man kanske under stämman provat produkten?

  Förslaget och beslutet tyder på att man i övermod skapar en debatt mer i frågan hur man kunde ta beslutet än den viktigare frågan om hur vi ser på samhällsproblemet att cannabis används tex bland alltfler unga. Jag ser hellre en politisk vilja att använda resurser till att skapa nolltolerans än legalisering.

  Hur röstade Västerbottens CUF-are? personligen vill jag tro att de hade vett nog att se frågan nyktert.

 2. Bengt Erixon

  När nu Centerns Ungdoms Förbund har röstat för en legalisering av cannabis så skrivs det naturligtvis om det i många större medier. Och naturligtvis fortsätter dom sin propaganda, tyvärr verkar det bli lite plumpt och genomskinligt i vissa tidningar, till exempel när Riksdagsman Rickard Nordin, talesperson i missbruksfrågor säger att: ”Vi driver ju en restriktiv narkotikapolitik i Sverige. Vi ser inget behov av att introducera nya droger på den marknad som finns, säger han.”

  Och så tror hela Sverige att om vi legaliserar/avkriminaliserar droger så kommer vi att översvämmas av dom. Men vad hela Sverige inte förstått än är att det behövs inte introduceras nånting! Det finns överallt! Men INGEN har kontroll på dom. Så länge inte VI, samhället tar kontroll på dessa farliga substanser så kommer kriminella element, ligor och karteller att sälja till våra barn!

  Vad CUF här har insett är ju att med en reglerad marknad, med beskattning på vara och att det avkrävs legitimation vid köp så kommer den svarta marknaden att MINSKA, barn och unga har MINDRE möjligheter att få tag på droger. Sen fortsätter vi som vi gjort med alkoholen för att få ner det ännu mindre med frivillig organisationer, utbildning,upplysning och kampanjer.

  CuF är på rätt spår!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.