Är miljöcertificeringen värd något i praktiken?

Man funderar ju om miljöcertificeringen är värt någonting i praktiken. Det är så väldigt viktigt att entrepenörer och alla inom olika yrken certificerar sig.

Men tjänar det något till så länge Man bara ser till sitt eget lilla företag, förening eller koncern? Visst är det bra att alla verkar för bättre miljö, men då Husumfabriken drar lövmassa från söderifrån, samtidigt som lastbilar från Bjurholm, Vännäs och Nordmaling drar löv till Piteå, då undrar man om den där certificeringen verkligen tjänar något till!!

Frågan är om Man inte skulle börja se över möjligheterna till lite mer samordning mellan olika koncerner. Vad är meningen med att köra med bränslesnåla bilar och bara använda miljöoljor, om man nästa dag kör virke 3 gånger längre än nödvändigt?

Miljöproblemen är övergripande och så mycket större, och borde gå före det kortsiktiga tänket för den egna vinningens skull. Annars tycker Jag Vi ska vara ärliga och sluta kräva dessa "gröna" märken på papper och varor.

Dom betyder ju bara något så länge man inte behöver belastas ekonomiskt av dom, Tycks det i alla fall!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.