Storebror ser allt!!

Det som kommer fram nu i och med avslöjandet i USA, att säkerhetstjänsten kan gå in bakvägen på servrar hos, Facebook, Microsoft, Google, skype, apple och andra globala It-företag är något som Vi måste ta på största allvar.

Orvills roman "Djurfarmen" känns lite grann som en smekning på kinden i jämförelse med vad som kan bli effekten av detta.

En viss koll är väl kanske bra, men det har lätt att skena iväg om man släpper till ett lillfinger åt kontrollapparaten. Problemet är med den lätthet som det verkar få försiggå, utan att folk opponerar sig. Ursäkten är hela tiden, "Vi måste få övervaka terroristerna" och med det låter Vi andra saken bero och ursäktas.

Det är bra med internet och smartphones, men övervakningsmöjligheterna ökar i samma takt som vi ökar beroendet av dessa hjälpmedel. Tänk vad som kommer att hända den dag någon bestämmer sig för att störa ut eller sabotera åtkomsten till nätet då Vi blivit mer och mer beroende av det. Det går ju inte ens att handla på affärn om inte det går att ta sig ut på internet.

Och märk Mina ord, Det kommer att hända!!

En kommentar

  1. Sven.

    3G, 4G, ECHELON, EISCAT, LOFAR och de nya El-mätarna bildar ett komplett övervakningssystem. Dessutom ar vi H.A.A.R.P.!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.