Hur tänker du egentligen människa??

Vi människor reagerar mer på vem som säger vad, istället för på vad som egentligen sägs har jag tyckt mig märka.

För att ta ett exempel: Nyligen dök det på reklampelare i Memphis, Tennesee, upp en bild på två svarta pojkar som tagit studenten. En av dom hade byxorna nedhasade över halva baken så att man kunde se märkeskalsongerna under. Ett mode som vi kunnat se här i Sverige också.

Denna bild syntes alltså på reklampelare utefter alla vägar där och överskriften var ”Show your mind, not your behind”. Den som bekostat reklamen tyckte man skulle visa vad man hade innanför pannbenet istället för att visa halva röven. Ligger väl något i det kan man tycka.

Nåväl, det blev ett väldigt hallabaloo och både svarta grupper och vita och övriga färger började skriva till tidningar , ringa radioprogram mm och beklaga sig över det rasistiska Memphis! Rasismens hemvist i USA!! Man tyckte inte att man skulle bry sig om hur de färgade pojkarna klädde sig osv. ( Uppenbarligen var det bara färgade ungdomar som anammat det här modet  tycks det)

Alla misstänkte den konservativa högern  för detta ”rasistiska” påhopp.

Så,,till allas förvåning trädde den skyldige fram. Det var en förmögen färgad affärsman som inte tyckte att man kunde ta en arbetssökande med halva rumpan framme på allvar, som bekostat reklamkampanjen. Behöver jag säga att kritiken tystnade?

Vad jag då frågar mig är: Är det viktigare vem som sa att det är ett knäppt mode, än om det är ett knäppt mode?? Det var alltså ganska okey när det visade sig att det var en färgad som tyckte det.

Var det inte då rasistiskt av alla de andra att tro att det var vita konservativa som låg bakom också??

Vad jag egentligen vill ha sagt med det här har egentligen med valet inför kommande år att göra.

Lyssna på VAD politiska partier säger INNAN ni bestämmer vad ni ska tycka. Det är alltför lätt att förkasta vad politiker från andra partier säger bara för att de inte har ”rätt” partifärg. Man kan lätt gå miste om något vettigt.

Och då riktar jag mig till ALLA, inte bara er som hackar på oss Centerpartister, utan även hackande Centerpartister som jag själv!!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.