Fara för demokratin.

Jag och säkert många med mig, sitter just nu och ringer runt och försöker att få folk att engagera sig inför valet nästa höst. Det behövs ständigt nytt fräscht folk som är villiga att på något sätt ställa upp politiskt. Man behöver inte nödvändigtvis känna att man måste ställa upp i någon nämnd eller i fullmäktige.

Det är mycket värt bara att få ha några nya ansikten på medlemsmötena, nya människor med nya infallsvinklar och nya lösningar på olika problem.

Nu känner man att det kan bli lite svårare att få folk att tordas engagera sig efter det som hände i Nordmaling i gårnatt.Att det måste handla om en lite störd person är väl ganska klart, ingen normalt funtad går väl till handgripligheter för en sådan sak hoppas jag. Eller är det verkligen så att detta beslut framkallade en sådan förtvivlan hos någon att denne inte såg någon annan utväg?? Jag har svårt att tro det.

Att folk är förtvivlade, det betvivlar jag inte, men börja ge sig på politiker på det viset??

Varför inte bara vänta tills hösten och rösta bort de som tagit beslutet istället, det är ju så demokratin fungerar. Min föfrhoppning är att folk kommer ihåg allt som i  Kommuner och landsting och röstar därefter. Har vi klarat oss bra eller dåligt, och vad beror det isåfall på. Hur har de olika partierna ställt sig i olika frågor??

Om folk börjar att dra sig för att ställa upp i olika politiska sammanhang, mycket av tiden helt ideellt, då tror jag att vi går en farlig framtid till mötes.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.