Jämställdhet?!

Daniel Öhgren, Centerpartiets gruppledare i Skellefteå har idag skrivit en jättebra blogg i Norran. http://norran.se/2013/11/debatt/vi-man-kan-gora-skillnad/ om jämställdhet, så jag hakar på lite där.

Själv tycker jag det är en så självklar sak att bara att det behöver diskuteras är skamligt. Jämställdhet är inget som enbart har att göra med förhållandet Man/Kvinna, Infödd/Invandrare, utan det har egentligen att göra med hur vi ser på rättvisa och moral.

Hur anställer kommuner och landsting tex? Sköts det ”jämnställt” eller har släktskap och relationer någon inverkan där??   Likaså när det gäller lönesättning, Har en som är tyst och tillbakadragen samma chans till en löneökning som en som är bra på att prata och ”smöra” hos chefen?

Hos partierna tror jag faktiskt att det har blivit ganska så bra, åtminstone om jag ser till centerpartiet. Vi hade för ett antal val sedan ett mål om varannan damernas på våra listor. Och om det är det eller något annat som spelat in vet jag inte, men nu har vi då minst lika många kompetenta kvinnor som män i vårat parti. Och jag tror inte att det är någon som reflekterar vilket kön folk har när man ska välja representanter i olika nämnder och styrelser.

För övrigt tycker jag att vi ska bygga en rondell i Ström så det blir mer likt Umeå!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.