Svenska lantbrukets framtid?

Vår finansminister har yttrat sig lite huvudlöst angående att vårt lantbruk inte har någon framtid, Han har sedan även sagt att han ”välkomnar en ökad import av mat till Sverige, eftersom den Svenska maten är för dyr”.

Detta tycker jag är ett hyckleri utan gränser då  Sveriges riksdag först bestämmer att vi ska ha världens hårdaste djurskyddsregler och de strängaste miljöskydd som något land kan ha. Att maten som produceras sedan blir dyrare är ju en direkt följd av dessa regler.

Kontentan av detta är ju att billig mat producerad i länder som odlar och föder upp djur och gröda med i Sverige olagliga metoder nu formligen väller in över våra gränser.

Moderaterna har drivit igenom en kraftigt höjd dieselskatt för det svenska jordbruket, de motsätter sig nya riksdagsmål för den svenska livsmedelsproduktionen, de motsätter sig en en parlamentarisk livsmedelskommitté för att kraftsamla för att vända utvecklingen, Och nu har de mage att säga att vi nog inte behöver någon livsmedelsindustri. Den är faktiskt vår 4e största industrigren.

Jag tycker att det här visar lite av vad Centerpartiet har att släss emot, både inom och utom regeringen, för inbilla er inte att Sossarna har någon annan syn på lantbruk och glesbygd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.