Paralympic har startat!!

Nu har ju som bekant Paralympic, eller som det också kallas handikapp-OS dragit igång, och med det har de verkliga atleterna tagit plats. Jag satt och såg på ishockey, curling och utförsåkning idag på morron.

Jag insåg att det är ju en baggis för folk med alla lemmar på plats att åka skidor, skridskor mm. Pröva att knyta ihop benen och sätta dig på en issläde och försök att dra dig fram med armarna, hålla balansen, och samtidigt hålla koll på pucken.

De atleter som uppträder nu är värda all beundran!!

Men om vi då tar och gör om tänket litegrann,,, Det är ju samma sak i vardagen, eller hur??

Det är väl ingen sak för oss med allting på plats och någorlunda fungerande att ta oss fram i vardagen. Att ta bilen och fara in till stan för att handla, eller gå på bio efter ett restaurangbesök.

Men knyt ihop benen någon gång, bara för att göra en jämförelse och försök att göra samma sak. Vi har dessa beundransvärda människor ibland oss varje dag utan att tänka på det. Ibland gnäller de på trottoarkanter och infarter till fastigheter och affärslokaler som vi andra aldrig hade tänkt på annars.

Varför inte försöka göra det lite lindrigare för dem när vi planerar byggen genom att redan i början lyssna till deras synpunkter. Jag vet att det är på gång på många ställen, men det borde ske naturligt tycker man.

Det är inte förrän vi sitter där själv, och det kan gå fortare än man tror, som vi ser orättvisorna som är inbyggda i samhället.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.