Vi är för beroende av teknik!!

Swedbank har sedan igår kväll problem med sina digitala tjänster, alltifrån att betala med kort till telefon och bankomattjänster. Kunder utan kontanter har ingen möjlighet att komma åt sina pengar om man inte har fler kort.

Det här är något som kunnat drabba vilken bank som helst, och säkert något som vi kommer att få se mer av i framtiden. I vår jakt på bekvämlighet så biter vi oss själva därbak när tekniken inte fungerar som den ska.

Det är någon som sagt att framtida krig i mångt och mycket eller åtminstone delvis kommer att utkämpas i cyberrymden, och Jag är beredd att tro det. För vad skapar väl mer kaos inför tex. en förestående invasion, än att se till att fienden inte kommer åt sina pengar och får svårigheter att kommunicera.

Jag måste erkänna att samtidigt som det är synd om de som drabbas, så är det nästan lagom åt en bank som gått ifrån kontanthanteringen att det är just De som drabbas

Vad ska man då göra åt saken? Ja ibland önskar man att det gick att vrida tillbaks klockan och att tiden då följde med. Men nu går ju inte det, så man får bara hoppas att De som har lite inflytande ser till att vi inte gör oss än mer beroende i framtiden. Tyvärr tror Jag att Vi kommer att bli det ändå.Och den dagen då internet kraschar kommer därför den industriella världen att lamslås, och den dagen kommer, tro Mig!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.