Hjälper inte att hacka på Holmlund.

Det ”politiskt korekta” vore att Jag nu sällade Mig till Holmlunds kritiker och spydde galla över Hans uttalande i sin blogg. Och det är väl inte utan att man undrar hur Han tänkte, man kan inte gå ut med sådana uttallanden underbyggt bara med andrahandsinformation och lösa rykten. Och en slipad politiker som Holmlund borde veta bättre.

Men det är inte Han som är problemet, det sitter djupare än så. Många som skänker pengar till tiggarna gör det säkert bara för att döva sitt eget dåliga samvete och för ett tag få känna sig som en lite bättre människa, tyvärr. Men det hjälper inte i det långa loppet, långt därifrån, det förlänger bara plågan och får De utsatta att fortsätta komma.

Frågan Vi istället borde ställa är vad Vi kan göra för att hjälpa på lång sikt och få till en förbättring för dessa människor på deras hemmaplan, så att De får en möjlighet att klara Sig själva på eget arbete i sitt eget land.

En sak Vi kan göra med en gång är att sluta köpa billiga varor som kommer från länder där Vi inte har den minsta kontoll av vad som pågår i fabriker och gårdar. Då Vi köper dessa varor legaliserar Vi deras låga löner och dåliga arbetsvillkor med att underförstått godkänna det med våra köp. Förutom då att Vi även fråntar Dem möjligheten att själva få köpa varorna De själva producerar.

Vi är så bra på att ställa krav på våra egna företag och inrättningar, Men när Vi står inför valet att köpa en köttbit eller ett byxpar som bara kostar kanske hälften av varan som ligger på hyllan över, och ser likadan ut, då skiter Vi i att det ligger orättvisor, sämre djurhållning och kanske även barnarbete bakom det låga priset, DÅ tänker Vi med plånboken. Sedan försöker Vi döva vårt samvete med att skänka en femtiolapp åt dessa människor som Vi indirekt bär ansvaret för.

Så sluta hacka på Holmlund, Han kanske inte begriper bättre och gör något konstruktivt istället, men det är kanske billigare att fortsätta köpa billiga utländska varor och istället lägga en tia eller femtiolapp i koppen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.