Tankefel i genustänk.

En styrelse, vilken som helst, består av 9 ledamöter, varav endast 2 kvinnor. Man frågar styrelsen varför det inte ingår fler kvinnor om det inte behövs fler där.

Svaret man får blir att man gått efter kompetens och att det inte ”behövs” fler kvinnor där för att få det att fungera.

Detta är ju ett ganska så vanligt scenario i dagens värld,vare sig det rör sig om politik eller i bolagsstyrelser, det brukar också mötas av stora protester av allehanda jämställdhets försvarare. Det talas om patriarkat och ojämställdhet och möts av mycket negativa kommentarer. Rätt eller fel?? det tar jag ingen som helst ställning till.

Vad som Jag däremot tycker är konstigt är när ovanstående exempel gäller en förskola som med genusperspektiv som just öppnat, och där 7 av 9 pedagoger är kvinnor och endast 2 är män.

Och där svaret på frågan varför det är så, och om det inte behövs fler män ut genusperspektiv, blir att man gått efter kompetens och att det inte ”behövs” fler män.

Själv tycker jag det luktar omvänd jämställdhet, och ställer mig själv frågan, om det som gäller i det ena fallet inte gör det i det andra??!!

Men det bevisar ju återigen tesen att samma normer, teser och olika tänk, kan vändas och vridas så att det passar var och en i olika situationer, trots att det egentligen är samma grundvärdering som bör gälla.

Det är ungefär lika lustigt som att det finns jämställdhetsgrupper i kommuner som bara består av kvinnor.

Kan man då ta resultat förutsättningar och förslag som kommer från dessa ställen på allvar?? Jag bara frågar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.