Nu är vi snart där!! SD andra största parti.

Ja nu har det hänt, det Jag och många andra varnat för under en längre tid. SD är Sveriges andra största parti, nästan lika stora som Socialdemokraterna.

Vad beror det då på? Har Svenska folket blivit ett otäckare och mer rasistiskt folk?

Nä Jag hoppas inte det, istället har folk blivit trött på att politiker fortsätter att köra med sin ”strutsstrategi”, en strategi som blev utdömd redan 2010 då det visade sig vara fel väg att hålla SD utanför riksdagen.

Folk inser att Vi inte har obegränsade tillgångar. Sverige är ett litet land med begränsade resurser Vi saknar arbetstillfällen till alla som vill ha, Vi har inte bostäder till alla som behöver, varken ”inhemska” eller flyktingar har möjlighet att flytta ut från föräldrahem och/eller förläggningar. Motsättningar skapas när ungdomar som stått i bostadskö ser flyktingar få bostäder som det tycks med en gång.

Skolor daghem och andra inrättningar har med ens blivit för små, med de problem det innebär. Samhället har helt enkelt inte hunnit utvecklas i takt med den befolkningsökning som skapats.

Vi kan dra en paralell med våra egna hem och bostäder. Många av oss kunde nog ta emot en inneboende som Vi försörjde under en kortare tid, kanske rent av två. Men när det blir kanske fyra och fem som ska bo en längre tid så är inte ekonomin och andra nödvändigheter som utbildning och tex. toaletter dimensionerad efter det.

Vi måste ställa oss frågan vad som är bättre, att justera politiken så att den stämmer bättre överrens med vad människor i gemen tycker. Människor som Vi politiker är satta att företräda, eller att låta SD efter nästa val själv diktera villkoren. Hur tror ni det blir då?

December överenskommelsen var det dummaste man kunde gjort, man kan inte dribbla bort problemet gång på gång genom att ändra förutsättningarna i efterhand. Det är bara att gynna Jimmie Åkesson och hans anhang.

Tyvärr tror Jag att vi efter nästa val kommer att ha mindre partier i Riksdagen, Fp, Kds kommer snart att ha spelat ut sin roll. C, Mp och Vänstern kan också hänga på gärsgårn inom en snar framtid om inget görs. Nu har ju tex, Centern en ganska stabil väljarkår, men frågan är om det är lönt att fortsätta fäktas om man fortsättningsvis inte kommer upp till åtminstone 10%.

Politiker måste sluta dumgöra väljarna och tro att man kan bestämma vad som helst utan väljarnas godkännande. ”Men det får man ju avgöra när det blir val då” hävdar ju en del ganska frenetiskt för att försvara dåliga beslut. Ja, det är ju just det som de statistiska undersökningarna börjat att visa nu!! Men ska Vi då fortsättningsvis fortsätta med den här ”strutspolitiken” och tro att trollen försvinner om Vi blundar?

Då är Jag rädd att nästa regering kommer att se lite otäck ut.

4 kommentarer

 1. Mia K

  Hej Ronny! Jag instämmer i att DÖ var det ”dummaste man kunde ha gjort”, men också det mest hänsynslösa mot oss väljare! Resultatet har blivit att endast SD är i opposition till regeringen (och övriga partier) och den mest diskuterade frågan, om invandringen och därmed konkurrens mellan grupper om resurser, den tystar alla andra partier ned. Sverige kan inte driva någon egen modell för migration, utan vi måste också ta efter andra länders sätt. Det är bara inte rimligt att stridande folkgrupper sätts på gemensamma flyktingboenden, utan tillsyn eller sanktioner ifall man attackerar varandra.

 2. Patrik ekelund

  Sverige är otroligt rikt. Kolla bara på vad alla större företag gör i vinst. Men den kakan får ingen annan än en liten procent smaka på. Lösningen på den nyliberala karusellen SD och de andra partierna i 8-klöver står för är full socialism.

 3. Peter Frank

  Det är ju bra skrivet Ronny. Inse att SD är här för att stanna, bara synd att Judarna håller på att ta över partiet. Men som Ariel Sharon sa ”U.S.A. controls the world, but Israel controls U.S.A.”

 4. Peter Frank

  SD är redan störst, när ska ni ”etablerade politiker” fatta det? Jag har alltid gillat Centerpartiet, men sedan Fälldin slutade så har det blivit ett Flowerpoverparti. Titta hur det ser ut på våra gator och torg, vidare vem/vilka betalar?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.