Centraliseringshetsen ökar.

I dagens VK kan man läsa att Swedavia och Luftfartsverket ska se över om man kan ta bort bemanningen från ett flertal flygledartorn runt om på olika flygplatser i Sverige. Det är tänkt att dessa då ska styras från Arlanda.

Orsaken är att det är billigare än att ha bemannade torn. Men Vi vet ju sedan tidigare att teori och praktik sällan stämmer överens i längden.

Vad händer om Vi leker med tanken att det uppstår störningar på teletrafiken mellan berörda flygplatser och Arlanda? Konstigare saker har Mig veterligen hänt, Vi bor i ett väldigt avlångt land med stor variation både vädermässigt och klimatmässigt. Och alla som har en dator vet ju hur tillförlitlig de maskinerna kan vara. Där kan det lätt uppstå problem i kommunikationen.

Sedan blir det mer känsligt för angrepp i händelse av ”ofred” eller terrorattacker, vilket ju inte är alldeles långsökt tyvärr.

Och Vi har arbetstillfällen som isåfall försvinner från våra flygplatser runt om i landet, kanske inte så många, men det draråt fel håll, samtidigt som man på annat håll pratar om att decentralisera verksamheterna.

Eller Vi ute på ”glesbygdsnivå” pratar om det, I mer tätbefolkade områden stoppar man bomull i öronen och tar på sig helsvarta solglasögon så man ska slippa se eller höra förslagen som läggs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.