Ingen storregion

Nu blir det ingen storregion, och det är roligt att det är fler än Jag som såg problemen i detta, då framförallt tidsbristen.

Kanske,,får man hoppas i alla fall, innebär det här att Man kan fokusera på problemen inom Landstingen, och den jättekoloss det har blivit, både administrativt och utförandemässigt. Det verkar ha blivit väldigt långa ledningar från toppen ner till golvet.

Förhoppningsvis försöker Man nu komma på andra lösningar för att kunna samarbeta mellan De olika Landstingen, och då kanske inte bara inom Norrlands-länen. Sverige är inte större än att det kanske inte räcker att samarbeta bara inom en region, kanske måste även storstadsregionerna utnyttjas för att ge patienterna bättre vård. För det är ju det det handlar om hoppas Jag, att ge patienterna den vård De behöver-NÄR De behöver den!!

Sen måste man se över verksamhetsområdena, ska landstingen syssla med persontransporter T.e.x??  Finns det verkligen inte mer kompetens någon annanstans som kan sköta den, och därigenom frigöra resurser som kan sköta vårdfrågor?

Jag har konsekvent varit emot bildandet av storregion, främst av den orsaken att tidsgränsen blev för snäv. Jag ser vinsterna som kunde blivit för sjukvården, men Jag hoppas som sagt att man inte slutar undersöka samarbetsmöjligheterna för framtiden.

En annan vins som skulle blivit är samarbetet med Ö-vik om länsgränsen försvunnit. Men se nu över vilka problem som förhindrar det samarbete Man vill ha och jobba på att ta bort dem. Det torde ju inte vara omöjligt att genomföra om bara viljan finns.

Vad som oroar Mig är att det kanske går lite prestige i det här nu, Förespråkarna för en storregion kanske nu inte ser sig motiverade att jobba på att ta bort hindren när det nu inte blev ett gemensamt län.

Men Jag känner ju en del av Dem som varit störst förespråkare, och om de är representiva så behöver Jag nog inte oroa Mig så mycket.

En kommentar

  1. Basic Rules

    Ska landstinget försätta finansiera Regionen är eller satsa på sjukvård till 100 %, det är den Stora frågan ! Under några år ha 1 miljard slösats bort på detta projekt. En typisk väljarfråga för den som sätter medborgarna i första rummet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.