Ruggugglan

Funderingar och eftertankar

Samverkan

Max Fredriksson har skrivit en blogg där han lägger fram synpunkter på den debattartikel som Åke Nilsson och Peter Olofsson skrev häromdagen den kan man läsa
HÄR

Max har en del invändningar i vissa stycken och det är väl som det ska vara nu när han har bytt ideologi och numera arbetar för kristdemokraterna.
Det finns en tydlig skillnad mellan den borgerliga alliansen och det röda ifrågan om vilket vägval man väljer, även om slutmålet är detsamma.
Men ..jag tycker nog att han gör en liten miss när han påpekar att samverkansavtalet mellan Vilhelmina kommun och Landstinget endast skulle gälla om socialdemokraterna vinner valet…?
För det första så kan ju inte någon göra ett avtal som gäller någon annan än dom själva, och i det här fallet har ju alliansen både inom kommun och landsting ställt sig på en ytterligt avig sida. Hur det ska fungera om dom kommer till makten är det i dagsläget ingen som riktigt vet.
För det andra…. Eftersom det inte går att få rediga svar från alliansens sida beträffande hur dom tänker finansiera det hela. Men med socialdemokraterna vet man att det finns ett färdigt avtal för att säkra vården i alla delar av Västerbotten.
Sen försöker Max slå författarna till debattartikeln på fingrarna med att lyfta fram ”felaktiga exempel” ifråga om hur det virtuella rummet skulle kunna användas…???
…småaktigt och onödigt… Kan jag tycka…
Och varför har man inte tagit upp problemet med personalbrist tidigare. Mycket bra fråga! VARFÖR! Detta har man vetat om hur länge som helst! Men även här beter sig Max som en ”typisk borgare” med attityden ” vad tänker NI göra åt det här? ”
”Nä , vi sitter också i fullmäktigeförsamlingar och nämnder och styrelser…men VI tar inga beslut och VI har ingenting med hur landstinget drivs idag att göra!”

Min fråga blir ju då, hur kan man säga att man tar ansvar om det är den attityden man intar när ett annat parti sitter i majoritet. Det lägger sig ett löjeskimmer över det hela. I min bok tar man tag i problemen med gemensamma krafter och fixar dom. Vad har alliansen gjort i Landstinget den här mandatperioden annat än att motarbeta hela tiden.
(Ändå tror jag att man är glada nu när landstingets ekonomi är i balans. )

Vad det gäller privata alternativ i inlandet så har jag för lite sakkunskap, men en lite fråga, som lekman, som poppar upp är givetvis….Med tanke på det låga befolkningstal vi ändå har… Hur många tror egentligen att fler privata anordnare skulle starta här, särskilt med tanke på att nu Närvården i Hoting, som inte ligger alltför långt borta, redan är etablerad?
Vi har ju bara ett visst antal huvuden i inlandet?…och ska vi räkna vår invånare som siffror så betyder det ändå att marknaden inte är speciellt attraktiv.
…Och när det nu är så att vårdpengen följer med varje vårdtagare…? Innebär inte det att, om fler privata vårdinrättningar skulle startas och vårdtagare skulle gå över dit, … Blir det inte ännu större diskrepans för det landstingsägda alternativet då, när man står med samma kostnader för lokaler, personal och dylikt, men med mindre vårdtagare = mindre pengar!…..?

Nåja…
Det som ändå triggade mig att skriva denna blogg är Maria Kristofferssons kommentar i tråden. När jag läser den , så ramlar hakan i golvet. Återigen har människan tappat omdömet i en tunna bredvid nånstans och tänker med…. Ja, … Vad fan tänker hon med ?
Dessutom så kan jag inte låta bli att tycka att Max har tappat omdömet också genom att lägga ut kommentaren.
Är det verkligen etisk och moraliskt överensstämmande att öppet anklaga andra partier för lögner utan att också lägga fram vad man har för belägg för det? Vad har man för syfte då annat att misstänkliggöra och svärta ner sin motståndare?
Jag säger bara … UPPFÖRANDEKODEN vänner! UPPFÖRANDEKODEN!!!!! …..

”Maria Kristoffersson
9 september, 2014 kl 07:13
Bra, att de säger sanningen och sprider kunskapen. Behövs då jag hörde alla lögner S spred i lördags på torget utanför ICA.

Uppdatering!
…. Och det fortsätter…..
Maria skriver i sin blogg
Maria Kristoffersson, 9 september 2014 kl 08:27,

Har du inte läst Max blogg om samarbete kommun landsting så borde du göra det nu.
Här är den.

Den berättar sanningar till skillnad mot det jag hörde i lördags på torget. Där S försöker berätta om en förträfflig utveckling i de områden som landstingen ansvarar för. Ett desperat försök att föra väljare bakom ljuset. Men folk är klokare än så. Folk ser och upplever något helt annat då det gäller vården i inlandet, än det S proklamerar. Det är därför så bra att Max som kan insidan berättar hur det ser ut.”

10 kommentarer

  1. Anneli

    Hej Kristina!
    Tragiskt är bara förnamnet när det gäller Maria Kristoffersson. Hur tror hon att hon ska kunna samverka i Landstinget när vad som helst pluppar ut från henne? Tror att hon ganska snart även där hamnar på koallisionskurs med politikerkollegor. Vem ska stå ut med ett sådant förhållningssätt?

    Sorgligt att hon i lördags bröt mot Vilhelminapartiernas överenskommelse, att inte störa varandras möten. Skulle tro att hon ville sola sig i glansen när landstingsrådet Peter Olofsson (s) träffade folk på torget. Hon hade väl räknat ut att det skulle komma mycket folk vilket det också gjorde. Känns som alla överenskommelser bara är luft för henne. Hon bryr sig helt enkelt inte! Det gäller även uppförandekoden.

    Jag tycker, att vi kan utse henne till nummer ett av negativ propagandaspridare över Vilhelmina! Hon kan bara inte låta bli att spida negativa inlägg om vår underbara kommun. En gång i tiden undrade hon vem som vinner eller förlorar på pajkastning? Det verkar inte bekymra henne längre.

    Hoppas välljarna är så kloka, att de inte väljer personer som svartmålar vår fina kommun i syfte att vinna egna poäng politiskt eller att försöka framstå som bättre själva!

  2. Anneli

    Glömde nämna ett exempel, att Maria K inte suttit i Vilhelmina Näringslivsbolag AB. Det är ytterst dåligt av media att haka på hennes historier utan faktakoll. De hade lätt kunna kolla upp om hon varit invald i styrelsen, som hon påstod. Det låter verkligen som en skröna hon hittat på: ”när de kom ut från bastun var mötet över”. Hur kan media bara citera henne utan att kolla sanningshalten? Tydligen kan man vräka ur sig vad som helst, sanning eller inte, bara det låter ”smaskigt”.

  3. Pingback: Samverkan. forts. | Maxade tankar

  4. Kristina Norman (inläggsförfattare)

    Max skriver i sin fortsättningsblogg om samverkan.:
    ”…Sen att jag la ut en kommentar från Maria K. tja – jag har ingen vana att censurera andra än i yttersta undantagsfall och då är det grova övertramp. Var och en står för sina åsikter och jag var inte på ICA-torget annat än att jag gick förbi där så jag kan inte bedöma vad som sas där. Uppförandekoden kommer ju som ett argument som ett brev på posten (om nu brev kommer med posten längre) men ska man vara extremt petig och läsa skrivningen i denna så gäller den inte, den kan ni läsa i sin helhet i ett tidigare av mina blogginlägg.”

    Max menar alltså att det är helt ok att framställa andra partier som lögnare utan att behöva visa belägg för att så är fallet!
    Max hänfaller alltså till skaran av ”sossebelackare” som med alla medel tillåtna ägnar sig åt smutskastning, misstänkliggörande och ärekränkning.
    Jag har ett klart minne av att Max befarade,i en tidigare blogg, att det skulle bli en smutsig valrörelse. Jag kan inte låta bli att undra om det var den här attityden han hade i bakfickan då.
    Fy fan vad jag är besviken !

    • Max Fredriksson

      Nä, jag menar att var och en får stå för sina egna åsikter och så länge jag inte har varit på plats och hört vad som sagts så tänker jag inte censurera inlägg på ren hörsägen!

      • Max Fredriksson

        Dessutom är det inte så länge sen som jag blev kallad lögnare av s – var fanns din indignation då?

      • Kristina Norman (inläggsförfattare)

        Maria påstår , i din kommentarstråd , att socialdemokraterna Åke Nilsson och Peter Olofsson stod och ljög på torgmötet i lördags utan att med ett enda ord belägga vad som skulle ha varit lögn, … Och du påstår att det är HÖRSÄGEN! ????
        Vet du… Jag avslutar här!

        • Max Fredriksson

          Ja självklart. Jag vet inte vad som sas på torget så jag kan inte bedöma om hennes påståenden om lögn är sanna eller inte. Då tänker jag inte censurera vare sig om hon påstår det eller om du påstår att hon ljuger. Dom uppgifterna får stå för Er. Du vill alltså ha censur? Ja, ja, jag tror också att vi lägger ner den diskussionen.

          • Åke Nilsson

            Max, du var själv där på torget en stund. Du kan själv uttala dig om det var lögner som jag och Peter Olofsson sa på mötet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.