Lugnet före stormen

Det blev en fin dag idag. Klädde på mej som om det var 30 minus så jag behövde inte frysa. Tog min palestinasjal runt huvudet så jag skyddade kinderna mot blåsten. Solen sken och kalla, vackra snöflingor dalade sakta ner.

I morgon kommer visst ovädret som ställt till ett jättekaos i Stockholm bl.a. Klass 2 varning som det numera heter enl. EU direktiv. Jag har massor med år på nacken har upplevt många oväder men undrar om det verkligen är värre oväder nu än när jag var liten? Tror inte det va – TV, radio m.m. håller människorna i skräck genom att basunera ut kommande oväder i det oändliga. Och traktorer, plogbilar lyser med sin frånvaro in i det längsta. Det känns som att dom väntar, och hoppas, väntar och hoppas igen att det ska ske ett under. Att det ska komma ett skyfall som spolar bort all snö. När dom till sist upptäcker att det blivit kaos ute i trafiken måste dom rycka ut och får flera timmars helvete. Bye the way – hur gick för Transport? Fackförbundet som vill att yrkeschaufförerna ska få sin dygnsvila! Jag missunnar absolut ingen att sova men tycker däremot att det ska vara så lönsamt att skotta snö så man kan anställa flera.

Förlåt alla yrkeschaufförer! Jag förstår (ibland iaf) att det inte är erat fel. Jag är bara en vanlig gnällig kärring som hatar att skotta. Jag vill bara komma ut och till jobbet. Jag vet att kommunen höjt snögränsen för utryckning men jag vet inte var gränsen går. Förra vintern blev flera bilar insnöade på gården där vi bor och då pratar vi typ 40 cm snö! Antar och hoppas att det är en lägre gräns ute i trafiken!!?

Idag var det iaf välplogat överallt. Få se nu! Snöröjjen har haft ca 3 dygn på sej att få bort den snön som föll under helgen. Det var ju absolut inget onormalt oväder, ett helt vanligt snöfall som vi haft i alla tider. Jag bävar för vad som komma skall. NU VÄNTAR VI KLASS 2 OVÄDER – hur många dygn pratar vi då? Ska jag ringa chefen och ta ut några semesterdagar för säkerhets skull eller………kan man sjukskriva sej? Kan ju iof chansa och ta bussen till jobbet men……hur var det nu förra vintern? Dom har inga dubbdäck och blir lätt stående när inte vägunderhållet är ok. Många blev sittandes i stillastående bussar åtskilliga gånger förra vintern, ibland flera timmar!!

Jag ser fram emot morgondagen med skräckblandad förtjusning. Min kamera är laddad och klar, nerpackad i väskan. Det blir antagligen en toppendag för mej och mitt "mission".

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.