VARNING!!!! på stan……

….för nu har det förb-e mej gått för långt även på bilvägarna.

Maken åkte iväg och handlade vid 9-tiden på morgonen. På vägen hem körandes Rådjursvägen utanför Mariebergsskolan höll han på att köra fast. Vi pratar van bilförare med antisladd och antispinn på en bil med mycket bra vinterdäck men vad hjälper det när det ser ut så här (bilden tagen vid 11-tiden)

Under tiden jag stod och fotade kom det fler bilister som hade väldiga problem att ta sej fram.

Detta övergångsställe är precis utan för skolan. Här prioriteras ej plogning eftersom bussen inte kör här längre!! Öhhh…..skola, barn – hur tänker man då?? Bilen höll på att fastna ca 10-15 meter före övergången så den tog fart och slirade sig fram i för hög hastighet för situationen, och lyckades ta sej fram.

Jag är en glad amatörfotograf men min kamera kan inte åskådliggöra snödjupet tyvärr. Där tändsticksasken ligger mäter jag 25 cm snödjup. På vissa ställen upp till 30 cm. Vi utfarten till Björnvägen har vi förutom djupa snöspår en liten uppförsbacke som blivit då man inte tagit bort plogkanten som blev förra veckan!!! För att ta sej ut där måste man ta fart, hålla för ögon och öron och hoppas att det inte kommer någon bil ute på huvudleden. Där finns dessutom hyvsat höga plogkanter så man kan omöjligt se om det kommer en bil. Kan hoppas att den högre makten ser till att bilen fastnar dom gånger det kommer korsande bilar.

På väg hem tänkte jag att det kan nog inte bli sämre, värre, mera dj-igt än så här i vinter. Till min glädje ser jag en traktor med stor snöplog som kommer cykelbanan nedför berget, förbi skolan. Den kör ut vid övergångsstället som jag observerat en stund tidigare, där bilarna höll på köra fast. Den svänger höger, ut mot Björnvägen men…..TAR UPP PLOGEN OCH SKITER FULLSTÄNDIGT I ATT PLOGA. T.o.m. traktorn slirade fram bitvis!! I stundens allvar glömde jag fotografera tyvärr.

Jag må vara amatör i det mesta, lågutbildad 50-taggare men en sak kan jag räkna ut. Kommunen betalar Umeå Entreprenad åtskilliga miljoner för att ploga våra vägar. Dom är uppdelade i olika prioritering som säkert är smart uträknat av några snillen. Men, hur många mil kör alla dessa fordon under en vinter för att ta sig från plats A till B, där dom tar upp plogen för att det ska gå fort. Hur mycket tid och pengar går det till att förflytta sig mellan sina uppdelade områden? Jag har sett det med egna ögon idag och jag har cyklat i traktorspår med flera dm snö på våra cykelbanor. Vi betalar alltså många fler mil traktorkörning än plogning om jag förstår det rätt!??

Jag är en frisk bitch med massor av synpunkter men tvivlar på att hälsan håller vintern ut. Har aldrig haft tendens till högt blodtryck men tror jag hamnat i riskzonen nu!! Nu har jag lovat mej själv att blogga om snö och snöröjjning under vintern så jag tar risken iaf 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.